Home » The Paladins naar 013 Tilburg

The Paladins naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
153 views 1 minuten leestijd

Kam je vetkuif glad achterover en poets je schoenen! Op 25 februari komt het blues rockabilly trio The Paladins naar 013.
Gevormd in de 80’s en genesteld in de rock ’n’ roll. Het trio uit San Diego laat al ruim 35 jaar geen voet stilstaan op de dansvloer. Samen met dergelijke rockin ‘ bands als Los Lobos en The Blasters waren The Paladins één van de kopstukken in de Californische roots en rockabilly muziek scene van de vroege jaren ’80.
Door de jaren heen ontwikkelde The Paladins een eigen mix van country, rockabilly, blues en jazz die verder reikt dan de standaard rockabilly sound. Gedreven door een zwoele contrabas en een ronkende blues gitaar behoort de band nog steeds tot de beste rock ‘n roll bands die je live op een podium kunt tegenkomen.
Het laatste wapenfeit van de band stamt alweer uit 2013. Na een kleine pauze keren The Paladins in 2016 weer terug met een nieuw album. Wij verwachten dat deze drie oude rotten een flinke dosis heerlijke 50’s en 60’s blues riffs door de nieuwe Jupiler Zaal zullen jagen. De voetjes van de vloer!
Het voorprogramma wordt verzorgd door Ragtime Wranglers. De band maakt een mix van bluegrass, rock & roll en rockabilly. Een aanrader voor de liefhebbers van Joe Maphis, Grady Martin, Buddy Rich en Willie Dixon.
Wanneer: donderdag 25 februari
19:00 uur: deuren open
20:00 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00