Home » The Raven Age – Exile

The Raven Age – Exile

door Maurice van der Zalm
388 views 2 minuten leestijd

Een van de meest onderschatte bands mijns inziens is het Engelse The Raven Age, die met de albums Darkness Will Rise en Conspiracy al lieten horen wat een potentie er schuilt in de band.
Afgelopen september lanceerde de band een bijzonder album met daarop elf composities. Twee daarvan zijn nieuw. Daarnaast staan er vier live-composities op en een aantal bewerkte versies van de publieksfavorieten van het album Conspiracy.
Enige vergelijkingen met Trivium of Avenged Sevenfold zijn op Exile minder van toepassing omdat het karakter op het album er een is van gevoel/emotie en zijn de scherpe krachtige impulsen even overboord gegooid. Ook in de twee nieuwe composities. De stijl ligt op Exile misschien meer in het verlengde van de ballads zoals Five Finger Death Punch dat neer kan zetten.
Hoewel het bewerkingen van eerder opgenomen composities zijn, heeft The Raven Age de titels gemakshalve ook even aangepast.
Zo weet Grave Of The Fireflies zich in een akoestische setting terug te vinden als Fireflies. Maar het is toch iets meer dan gewoon een akoestische versie van de oorspronkelijke compositie. Het heeft namelijk een twist gekregen in het totale geluid.
Ook The Day The World Stood Still en Fleur De Lis zijn mooi onder handen genomen en zijn terug te vinden als As The World Stood Still en Hold High The Fleur De Lis.
De laatste bewerking op het album is een bewerking van The Dying Embers Of Life van het debuutalbum Darkness Will Rise dat van oorsprong al de rustige kant van de band liet horen.
De vier liveregistraties op het album (opgenomen in Santiago, LA, Vancouver en Londen) laten horen dat The Raven Age ook live overtuigend voor de dag kan komen. De kracht en de stevige impulsen weten de heren ook live sterk neer te zetten. Vooral de afsluiter Forgotten World laat horen waarom The Raven Age een podium verdient in de internationale concertzalen en diverse festivals.
Exile is een fraai album waarop The Raven Age laat horen dat ze ertoe doen. De bewerkingen van de oorspronkelijke composities zijn netjes en mooi uitgewerkt en de live-uitvoeringen bieden een mooie aanvulling.
Laat je meenemen door The Raven Age en ondersteun deze fantastische band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00