Home » The Riffmachine presenteert The Interactive Metal Clinic

The Riffmachine presenteert The Interactive Metal Clinic

door Maurice Tonies
224 views 1 minuten leestijd

Gitarist Hein Willekens, van o.a. Up The Irons en voormalig sessielid van Legion of the Damned, komt met een nieuw concept onder de naam The Riffmachine. ‘The Interactive Metal Clinic’ is een bijzonder soort show, die rekening houdend met de geldende restricties rond corona tóch in een zaal met publiek gepresenteerd kan worden. Op vrijdag 17 juli zal het evenement plaatsvinden in de Groene Engel, in Oss.
In samenwerking met geluidstechnicus Tiemco Nelissen heeft Hein ‘The Interactive Metal Clinic’ bedacht. Zo gauw afgelopen maart de coronacrisis toesloeg is Hein onder zijn bijnaam The Riffmachine begonnen met een wekelijkse livestream op Facebook, waarin hij liet zien ondanks de noodmaatregelen niet stil te willen zitten. Behalve spelplezier en wat humor kregen de vaste woensdagavonden al snel een sociale betekenis, wat Tiemco als aanleiding zag om voor te stellen deze Metal Clinic op poten te zetten.
Het uitgangspunt is een optreden waarin het aanwezige publiek de kans krijgt de meest uiteenlopende vragen te stellen aan Hein en de muzikanten van de liveband, hen uit te dagen en invloed uit te oefenen op het verloop van de show die zal bestaan uit bekende nummers én eigen werk, wellicht zelfs ter plekke ontstaan.
Om de bezoekers waar voor hun geld te geven zal de show níet gestreamd worden, waardoor juist alle aandacht ligt op de wisselwerking tussen zaal en podium, en dit nieuwe idee tot een uniek optreden maakt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00