Home » The Sugarettes – Destroyers Of Worlds

The Sugarettes – Destroyers Of Worlds

door Maurice Tonies
123 views 2 minuten leestijd

“Destroyers Of World” zou bijna een naam kunnen zijn voor een terroristengroep. Gelukkig is dit niet het geval. Het is de titel van het nieuwe album van The Sugarettes. Onlangs presenteerden ze de geluidsdrager en kwamen ze zelfs in het programma “De Wereld Draait Door”. De nieuwsgierigheid wordt dan ook gewekt, wie is nu deze band en hoe klinkt “Destroyers Of Worlds”?
Als openingstrack “Love in Stereo” door de speakers schalt wordt het al duidelijk. Een flinke dosis energie, dames achter de microfoon en een heerlijk up-tempo geluid. Meteen wordt de luisteraar gegrepen door de band. Hun nummers op deze geluidsdrager hebben geen lange speelduur en soms blijft de melodie al meteen hangen. Zo ook de titeltrack van het album. Hoewel dit nummer even wat poppy overkomt zet de band graag wat kracht bij door er flink wat gitaren aan toe te voegen. Hoewel de zang grotendeels door zangeres Mariska wordt gedaan en we ook Marjolein horen meezingen is het absoluut geen girlband. Hiervoor zorgen de mannelijke vocalen wel.
De liefde is een veel terugkerend thema op “Destroyers Of Worlds”. Hoewel dit thema vaak tot zoetsappige nummers kan leiden is dit op deze plaat absoluut niet het geval. Geen “ik hou van jou”-clichés, geen ballads waarop er geschuifeld zal worden. The Sugarettes laten liever de rock zegevieren. Duidelijke voorbeelden hiervan zijn “Spring Break”, “Konninchiwa” en “Please Please Me”. Zo combineert de band graag wat rock en indie door elkaar waardoor een heerlijke sound ontstaat.  Gelukkig is er op “Destroyers Of Worlds” gekozen voor een pure productie, waardoor her rauwe karakter overeind blijft en we geen gladgestreken nummers krijgen. Zoals de nummers op de plaat staan zouden ze het ook op het podium kunnen doen. Als ze dan ook dezelfde energie overbrengen valt er heel wat te verwachten!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00