Home » The Tangent brengt 10e album uit: Proxy

The Tangent brengt 10e album uit: Proxy

door hansravensbergen@rockportaal.nl
149 views 2 minuten leestijd

The Tangent, de Britse progressieve rockgroep onder leiding van Andy Tillison, zal bij InsideOut Music op 16 november 2018 hun 10e studioalbum Proxy uitbrengen. Opgenomen tijdens de tournee van de band met Karmakanic in 2017/2018.
Andy Tillison zegt: “Onze overtuiging is dat progressieve rockmuziek in 2018 nog steeds een levensvatbaar genre is dat zal ook zo blijven. Onze band heeft altijd geprobeerd om dingen uit het heden over te nemen en ze aan die magische mix va het genre toe te voegen”.
Proxy is geen concept album maar tegelijk een reeks van naast elkaar geplaatste stijlen, gepresenteerd op een directe manier. Ondanks dat alle nummers  stevig geworteld zijn in het progressieve rock-genre, kent het album een aantal onverwachte wendingen en zijpaden. Proxy barst van het Tangent-handelsmerk: prog fantasia gebaseerd op grommende Hammond, krijsende synthesizers, wervelende gitaren en scherpe baspartijen met invloeden van ELP, Egg, Hatfield & the North, Caravan en Camel. De titeltrack van 16 minuten wordt uiteindelijk een protestlied over de aanhoudende oorlogen die hun naam delen met het nummer.
Tracklist:
1. Proxy
2. The Melting Andalusian Skies
3. A Case of Misplaced Optimism
4. The Adulthood Lie
5. Supper’s Off
6. Excerpt From “Exo-Oceans” (Bonus Track)

Bezetting:
Andy Tillison – zang,toetsen
Jonas Reingold (The Flower Kings, The Sea Within, Steve Hackett Band) – basgitaar
Theo Travis (Soft Machine, Travis-Fripp) – saxofoon, fluit
Luke Machin (Maschine, Francis Dunnery Band) – gitaar
Steve Roberts (ex Magenta, Godsticks) – drums
With special guest: Goran Edman (Karmakanic) – zang
Zoals gebruikelijk bij nieuwe albums van The Tangent kan het album op de website van de band vooruitbesteld worden. In maar liefst zes verschillende pakketten. In eerste instantie alleen voor de grote fans. De pakketten zijn immers flink aan de prijs. Uiteindelijk zal het album in standaard versie beschikbaar zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00