Home » The The – The Comeback Special

The The – The Comeback Special

door Filip van der Linden
252 views 2 minuten leestijd

In 2018 deed Matt Johnson met zijn band The The een paar concerten in de UK, de VS, Australië en Scandinavië, met bandleden die in verschillende versies van The The zaten. Het was toen zowat 15 jaar geleden dat The The nog concerten speelde en ook inzake studiomateriaal was het al wel heel lang stil, op een paar soundtrack-achtige releases van Johnson na.
De concerten van 2018 waren de voorbode van een nieuwe start en misschien wel nieuwe songs en albums met The The, maar de coronapandemie stak daar een stokje voor. In 2020 kreeg Matt Johnson dan plots een levensbedreigende keelinfectie. Na een operatie was hij snel uit de gevarenzone, maar het was lang onduidelijk of het ook goed zou komen met zijn stem. Interviews lukken inmiddels opnieuw, zodat we straks opnieuw naar live-concerten mogen uitkijken, en dan ook graag in Nederland.
En waarom dan niet met dezelfde tracks als op The Comeback Special, de opname van het concert uit 2018 in de Royal Albert Hall in Londen dat zopas als live-album uitgebracht werd. The The was in zijn gloriejaren dan wel een vaak ondergewaardeerde band, toch scoorde Johnson een reeks radiohits die allemaal op dit live-album staan: The Beat(en) Generation, Uncertain Smile, Dogs Of Lust, This Is The Day, Slow Emotion Replay, … Daarnaast zijn er nog een karrevracht prachtige songs uit het oeuvre van The The. De stem van Johnson had – toch in 2018 – nog niets van zijn kracht, warme mystiek en verleiding verloren. Je hoort uiteraard wel dat de jaren beginnen tellen, maar dat is niet meer dan wat patine. Deze live-versies zijn voor de fans mooie herinneringen aan een band die ze jarenlang gekoesterd hebben en aan tracks die niet altijd het applaus kregen die ze verdienden.
We mogen hopen dat The Comeback Special bij Matt Johnson het vuur van The The heeft doen oplaaien en dat we straks ook nog nieuw werk van deze fijne band mogen verwachten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00