Home » The Third Sound – Most Perfect Solitude

The Third Sound – Most Perfect Solitude

door Filip van der Linden
480 views 2 minuten leestijd

De Berlijnse psych/post-punkband The Third Sound bracht zopas het zesde studio album Most Perfect Solitude uit. On Returning is de single van dit album die eerder onze aandacht wist te trekken, met zijn Jesus & Mary Chain stofzuiger-sound.

Most Perfect Solitude vormteen nieuw hoofdstuk voor de Berlijnse band onder leiding van de IJslandse muzikant Hakon Adalsteinsson (ook bekend van The Brian Jonestown Massacre, Singapore Sling en Golden Hours). Het album introduceert ook een nieuwe The Third Sound line-up met behalve Adalsteinsson (gitaar/zang) nog Robin Hughes (orgel/gitaar), Frankie Broek (drums) en Wim Janssens ( bas). Die laatste is een Belg die je kan kennen van bands en projecten als Ellroy, Joy Wellboy, Tricky, Golden Hours, Isbells, Jonas Winterland, Nona Mez, …

Behalve The Jesus & Mary Chain valt The Third Sound op dit album wel met nog meer bands te vergelijken. Raveonettes, Slowdive en Rush om er meteen drie te noemen. Er zijn songs die daar wat van afwijken. Catch Fire klinkt als een licht tipsy versie van Echo & The Bunnymen en op Don’t Look Back hoor ik in de vocalen de dreiging die een Nick Cave in zijn songs legt. Another Time, Another Place heeft in de intro de luchtigheid die The Cure al eens durft te gebruiken.

Vaak genoeg zit The Third Sound op een heel eigen spoor. Shooting Star is gothic rock in een jasje van zacht velours. Heerlijk klassiek opgebouwde gothic rock, maar dus ook zonder doornen, en smooth. Wasteland is een songtitel die al wat te vaak langsgekomen is bij tal van postpunkbands, maar The Third Sound doet er toch nog iets moois en origineels mee. Hetzelfde geldt voor de songtitel Departure, als albumafsluiter dan nog wel. Deze track is een mooi orgelpunt op een album dat tegelijk heel vertrouwd klinkt en toch knisperend fris en nieuw is.

Op 5 september staat The Third Sound in Patronaat in Haarlem, met support van de Nederlandse band Anemone.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00