Home » The Tightropes – On Fire!

The Tightropes – On Fire!

door Edwin Knip
152 views 2 minuten leestijd

Funky uptempo bluesrock uit het hoge Noorden.
Driemansformatie The Tightropes wordt in 2011 opgericht en heeft al diverse singles en EPs uitgebracht. De band bestaat uit gitarist/zanger Marco Boers, bassist Dennis Hemstra en drummer Alan Luring. De band speelt muziek in de stijl van Jimi Hendrix Experience en Cream. Dat betekent ronkende bassen, gierende gitaren en aanstekelijke melodielijnen.
De zeven nummers op het album On Fire! voldoen daar zeker aan. Direct vanaf de eerste tonen van Babies klinkt er stevig gitaarwerk. Het is een nummer dat balanceert tussen slowrock en rock. De muziek stuwt het nummer voort terwijl de zangpartij het tempo juist weer afzwakt. Make It Count is een wat sneller nummer. Boers speelt een snellere melodie en weet ondertussen een waterval van tekst uit te spuwen in een zo mogelijk nog sneller tempo.
Good Night Sleep heeft een aanstekelijk refrein. Halverwege vertraagt het nummer heel even om dan weer door te gaan. De zeven nummers op dit ruim een half uur durend album zijn sterk en geven de potentie van de band duidelijk weer. De energie die de band live op het podium weet neer te zetten is perfect gevangen in de dynamiek van deze selectie nummers. In Slow Blues laten de heren nog even horen dat ze ook een traag slepend blues nummer neer kunnen zetten. Het is met een speeltijd van meer dan negen minuten veruit het langste nummer op het album. Het nummer biedt Boers de mogelijkheid voor een lekkere lange gitaarsolo.
Als het album eindigt met het uptempo 18th Birtday is het eigenlijk al weer veel te snel voorbij. Hier wil je echt meer van horen. Voor de liefhebbers: de band speelt de komende maanden in Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden en Eindhoven. En dan spelen ze op 2 maart in Baflo een Jimi Hendrix tribute. Ga dat zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00