Home » The V – Now Or Never

The V – Now Or Never

door Edwin Knip
259 views 2 minuten leestijd

TheV frontMelodische hardrock van heavy metal geweldenaren Benedictum zangeres Veronica Freeman. Speciaal voor dit album stapt ze uit haar comfort zone om haar eerste schreden te zetten in een ander muzikaal genre.
Het resultaat, Now Or Never, mag er zijn. Een rauwe, agressieve zang gecombineerd met solerende gitaren en een pompende ritme sectie zorgt voor twaalf sterke nummers. Zonder opsmuk opent de cd met Again, gevolgd door Now Or Never en Roller Coaster. In het laatstgenoemde nummer wordt er door drummer Derek Kerswill een lekker strak tempo ingehouden. Daarnaast bestaat de begeleiding uit een imposante lijst met grote namen, waaronder Leather Leone (Chastain), die meezingt op het duet Kiss My Lips. Tony Martin (Black Sabbath) zingt mee op het tekstueel sterke King For A Day, een nummer over een verbroken relatie waarbij beide geliefden de ander voorhouden dat hij/zij toch een geweldige tijd had, dankzij de relatie.
De baspartijen op het album worden onder andere gedaan door Jeff Pilson (Dokken, Foreigner), Aric Avina  (Benedictum) en Mike Lepond (Symphony X). Het rijtje gitaristen is zo mogelijk nog imposanter: Michael Sweet (Stryper), Jimmy Durkin (Dark Angel), Mick Tucker (Tank) en Jordan Ziff (Age Of Evil). Aan de begeleiding kan het niet liggen, en aan de zangcapaciteiten van Freeman ook niet. Line In The Sand wordt overtuigend gezongen, tot hier en niet verder. Below Zero begint met een stevige gitaar/drum intro en heeft een wat lager tempo, maar het is zeker gaan ballad. Ready To Run is een snel gitaar nummer, een lekkere drumpartij en wederom sterk gezongen.
Dit is een heerlijk album om naar te luisteren, er staat geen slecht nummer op. Ondanks dat het afwijkt van het standaard Benedictum repertoire, past de stem van Freeman ook heel goed in dit genre. Now Or Never is een ijzersterk album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00