Home » The Wizar'd – Subterranean Exile

The Wizar'd – Subterranean Exile

door Edwin Knip
108 views 2 minuten leestijd

The Wizar’d, niet te verwarren met de band Wizzard van Roy Wood, is afkomstig uit Tasmanie, Australie en speelt ouderwetse doom metal.
De band wordt omschreven als een goed bewaard geheim, maar toch is dit al weer het vierde album. Op het nieuwe album brengt de band doom geinspireerd door bands als Black Sabbath, Witchfinder General, Saint Vitus en Pagan Altar. De band wordt in 2004 opgericht en brengt in de periode tot 2007 twee demo’s, twee EPs en twee singles uit. En dan verschijnt het debuut album, een live opname met de titel Killing Ourselves To Live. Ongetwijfeld is de titel een vette knipoog naar Black Sabbath die het nummer Killing Yourself To Live heeft opgenomen.
De oprichter van de band is Will Fried, of ‘Ol Rusty zoals zijn naam bij deze band is. Hij is gitarist en zanger, en daarnaast is hij eigenaar van Heavy Chains Records, een heavy metal label voor onder andere Ironhawk en Dracula. In eerst instantie wordt de bas bespeeld door Master Of The Night, maar het instrument wordt ingeruild voor de gitaar. Daarnaast is hij vanaf 2019 de zanger van de band. De andere wissel is van gitarist Blackie die overgestapt is naar de bas. De drums uiteindelijk worden bespeeld door Maniac Frodsham.
De opnames voor het nieuwe album beginnen al in januari 2018 in Hobart. In mei 2019 wordt de laatste hand aan het album gelegd. Het is een album met wervelende gitaar melodieën, stevig drumwerk, wisselende riffs en vocalen van ‘Ol Rusty. Het geheel wordt gebracht als iets mystieks, iets duisters, waarbij de luisteraar wordt opgeroepen om zelf een keuze te maken om deel te nemen in het geheel, of niet.
De teksten zijn duister en gaan over dood en verderf, wraak en opoffering. Ook de titels spreken van dezelfde donkerte met namen als Evil In My Heart, Long Live The Dead en Master Of The Night. Het korstte nummer is het nummer met de langste titel. Ecstatic Visions Hold Within The Monastic Tower is een instrumentale gitaarsolo van ruim één minuut. Het album telt slechts zeven titels, waarvan Dark Fortress de afsluiter is. Het nummer is goed voor ruim zeven minuten muziek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00