Home » Third Eye – Vengeance Fulfilled

Third Eye – Vengeance Fulfilled

door Edwin Knip
357 views 1 minuten leestijd

Twaalf jaar na het verschijnen van het debuutalbum Recipe For Disaster is de Deense prog metal band Third Eye terug met hun tweede album.

De band die in 2003 werd opgericht kwam in 2010 met het debuut album. Nu zijn we twaalf jaar verder en heeft de band diverse personele veranderingen ondergaan. Zo verliet zanger Per Johansson de band tijdens de opnames en werd hij vervangen door Tiago Masseti (Daydream XI, Magician). Masseti wordt muzikaal ondersteund door gitarist, toetsenist Michael Bodin (Anubis Gate), drummer Martin Damgaard, bassist Andreas Schumann en gitarist Jonas Hansen.

Het nieuwe album klinkt duisterder dan de voorganger. Onvoorspelbare riffs en talloze tempo- en melodieverandering zijn ineen gevlochten op dit uitstekende album. Ruige riffs en stuwend drumwerk worden vergezeld van sterke, soms rauwe vocalen van Masseti.

De band weet in een uur tijd een sterk album neer te zetten met oog voor detail. Vanaf de eerste tonen van Ashes In The Rain tot aan de laatste akkoorden van Rise From The Waters blijft het album boeien. De nummers zitten ingenieus in elkaar, steeds valt er wat nieuws te horen. Met het nummer Even The Gods Cry zet de band een nummer neer dat minder stevig en vol klinkt als de voorgaande drie titels. Maar als daarna het titelnummer wordt ingezet komen de ruige gitaar riffs weer tevoorschijn.

Zestig minuten stevig drumwerk, ruige gitaar riffs, rauwe grunts en melodieuze ritmes zorgen voor een aangenaam tijdsverdrijf. Dit album verdient het zonder meer om een paar goed beluisterd te worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00