Home » Tindersticks naar 013 Tilburg

Tindersticks naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
117 views 1 minuten leestijd

Tindersticks wordt dit jaar 25 jaar. In die periode hebben ze 11 full-length albums uitgebracht. En daar zit, en dit overdrijven we niet, geen enkel minder album bij. (Quizvraag voor thuis: hoeveel acts doen dat na?) Een kwart eeuw dus. Zo lang maakt Tindersticks al prachtige, melancholieke, neo-klassieke kamerpop van het hoogste niveau. Van het gelijknamige debuut in 1993 tot aan het laatste album ‘The Waiting Room’ dat dit jaar verscheen en dat ze vandaag naar 013 brengt.
Wars van alle muzikale hypes heeft de Engelse groep onder leiding van Stuart A. Staples zich altijd op zichzelf geconcentreerd en individuele progressie als band boven commercieel succes geplaatst. Pitchfork omschrijft het mooi: “The skies in their world may be forever gray, but the clouds are always moving and morphing, letting in the faintest flickers of light that change the size and shape of the shadows they cast.” Wij zijn trots dat we deze absolute topband vanavond in 013 kunnen presenteren!
Net zoals Tindersticks is ook The Amor Belhom Duo niet voor een gat te vangen. Men noemt het ‘avant-pop’, maar verwacht zeker ook uitstapjes naar folk, jazz en post rock. De heren maakten al een plaat met leden van Calexio en zijn momenteel bezig met een nieuw album dat voor 2017 gepland staat.
Tijdschema (onder voorbehoud)
20.00-20.30 The Amor Belhom Duo
21.00-22.30 Tindersticks
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00