Home » Torrential Thrill – State Of Disaster

Torrential Thrill – State Of Disaster

door Maurice van der Zalm
1,3K views 3 minuten leestijd

De afgelopen vijf jaar zijn de heren van Torrential Thrill uit Melbourne had bezig geweest met het schrijven en opnemen van het nieuwe album State Of Disaster. Hoewel het allemaal niet altijd van een leien dakje gaat, kan het viertal trots het album presenteren met daarop elf nieuwe composities die een mooie samensmelting vormen van het geluid van de twee eerdere albums.

Wat mij betreft past Torrential Thrill mooi in het rijtje van de bands die onvervalste rock spelen. Rock dat we kennen van AC/DC, Airbourne, Fozzy en Overdrivers. Puur, recht voor zijn raap en opzwepend. Voor mij ligt het zwaartepunt van het album voornamelijk in de eerste helft. Illusion is een perfecte opener van het album, maar zou ieder optreden van de band moeten starten. In Role Model, High Society en ITCH gaat de rock and rolltrein onverminderd door waarbij zeker ook invloeden uit de glamrock te horen zijn. Vooral in ITCH mag gezegd worden dat het drumwerk uitzonderlijk opzwepend is en de zangpartij geregeld doet denken aan het oude geluid van Metallica.

Het eerste perron wordt aangedaan in Breathe. Een ballad van de verdrietige soort waarin verlies het thema overheerst. Het tempo wordt wat opgevoerd in Dangerous Games maar de vaart zit er nog niet echt in. Zwaar zet Torrential Thrill in. Ondertussen vraagt een subtiel gitaarloopje op de achtergrond naar aandacht. Er is een kleine wending in de compositie maar het blijft rustig.

Daar is in Colour Of Roses niets meer van te merken. Hier laat Torrential Thrill horen dat ze een zeer degelijke groove neer kunnen zetten. Ze houden het niet de complete tijd vast, maar de groove komt als een groovegolf wel steeds terug. Animale Like Me en State Of Disaster zijn puike en prettige rockcomposities waarin ook weer die rockinvloeden uit de jaren tachtig terug te horen zijn.

Met Know My Song en Crossroads sluit de band het album toch wat minder af naar mijn zin. Het is allemaal een beetje te glad en mist wat ballen. Geen onverdienstelijke composities, maar het mist wat ‘gezicht’.

Al met al is State Of Disaster een lekker album. Zeker wanneer je de rock van Airbourne en Overdrivers kan waarderen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00