Home » Triggerfinger naar Truckerville

Triggerfinger naar Truckerville

door Marc Koetse
85 views 4 minuten leestijd

Triggerfinger, Racoon, Douwe Bob en The Common Linnets zijn de eerste namen voor het festival Tuckerville dat op zaterdag 2 september plaatsvindt in Recreatiegebied Het Rutbeek nabij Enschede. De komende maanden maakt het festival nog meer namen bekend. De voorverkoop voor Tuckerville 2017 start aanstaande zaterdag 25 februari om 10:00 uur. 

De eerste editie van Tuckerville vond plaats op 21 juni 2014 in de Grolsch Veste te Enschede. ‘Met het Rutbeek hebben we een prachtige alternatieve locatie gevonden, waar we nog grootser kunnen uitpakken met diverse binnen- en buitenpodia’, aldus initiatiefneemster Ilse DeLange. ‘Ik kijk er naar uit om opnieuw een fantastisch festival neer te zetten waar de aandacht ligt op pop, folk en americana en waar muziekliefhebbers van alle leeftijden een geweldige dag kunnen hebben.’ Naast Triggerfinger, Racoon, Douwe Bob en The Common Linnets maken ook Holly Macve, Michelle David & The Gospel Sessions, Daniel Romano, Karl Blau en Midas hun opwachting op Tuckerville.

Thuisgevoel
Sfeer en muziek staan voorop op Tuckerville. Een afwisselend muziekprogramma met folk- en americana-invloeden, aangevuld met een uitgebreid aanbod aan vers bereid eten, een area voor de jongere festivalgangers en een prachtig natuurgebied als decor zorgen ervoor dat bezoekers van elke leeftijd zich thuis zullen voelen. Daarover zegt Ilse Delange: ‘Voor mij is Tuckerville echt thuiskomen. Niet alleen omdat ik uit de regio kom, maar ook omdat ik zelf groot liefhebber ben van de muziekgenres waarop we ons richten. Het lijkt me dan ook geweldig om dit alles met zoveel mogelijk anderen te kunnen delen.’

Wereldwijde faam
Het is sinds 2015 heel stil geweest rondom de Vlaamse rockers van Triggerfinger, maar dit jaar zijn ze eindelijk terug. De band is bij het grote publiek vooral bekend van hun cover van Lykke Li’s I Follow Rivers, maar maakt doorgaans rockmuziek die doet denken aan bands als Queens Of The Stone Age en Led Zeppelin. Vanzelfsprekend maakt ook Ilse DeLange haar opwachting met The Common Linnets. De band verwierf wereldwijde faam en een nummer één-hit in 14 landen dankzij single Calm After The Storm. In 2016 werd het tweede album bekroond met goud. Douwe Bob werd bekend door zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Inmiddels is hij door singles als Hold Me en Slow Down niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse muziekscène en werd zijn tweede album Fool Bar dit jaar bekroond met een Edison. Racoon heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De band uit Goes was al veelvuldig in de hitlijsten te vinden dankzij singles als Love You More, Oceaan en Brick By Brick. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan alweer hun zevende studio-album.
 
Nieuw talent
Naast deze gevestigde namen is er op Tuckerville ook ruimte voor nieuw talent uit binnen- en buitenland, Holly Macve bijvoorbeeld. Deze Britse zangeres brengt in maart haar debuutalbum Golden Eagle uit en werd door haar platenlabel ontdekt in een pub in het Engelse Brighton. Daarnaast maken ook o.a. Daniel Romano, Michelle David & The Gospel Sessions en Midas hun opwachting in Enschede. NPO Radio 2 is op 2 september op Tuckerville aanwezig voor een live uitzending en om sessies om te nemen met optredende artiesten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00