Home » Unearthed Elf – Into The Catacomb Abyss

Unearthed Elf – Into The Catacomb Abyss

door Edwin Knip
146 views 2 minuten leestijd

coverEpisch doom metal uit Milwaukee, Verenigde Staten.
Unearthed Elf is een project van Keith D (Arctic Sleep). Naast de standaard instrumenten bespeelt hij ook een orgel in een kathedraal, en heeft hij zijn eigen vocalen maar liefst 28 keer over elkaar heen gemixt om ze een koor te creëren. De ingrediënten om hier en daar een religieus tintje mee te geven. Het album is een mix van stevige rock, afgewisseld met koorzang, en alle tussenvarianten. In een aantal nummers klinkt de stem van Keith D vrij monotoon, er zitten geen grote uitschieters naar boven of beneden in. Het is niet vervelend om naar te luisteren, er wordt veel gecompenseerd door de instrumentale ondersteuning, maar wat meer variatie in de zangstem had het geheel nog beter tot zijn recht laten komen.
Het openingsnummer is tevens het titelnummer. Into The Catacomb Abyss opent als of er een kerkdienst opgevoerd gaat worden, maar al vrij snel nemen gierende gitaren de macht over. Eternal Night is een voorbeeld van een nummer waar Keith D zijn stem gemixt heeft tot een veelstemmig koor. In Gauntlets Of Volcanic Doom laten de gitaren weer van zich horen, een lekker stampend rock nummer. Lighting The Mummy On Fire heeft een aanstekelijk refrein, afgewisseld met trage gitaar riffs. Alleen door de mummie te verbranden tot as kan de vloek gebroken worden. De teksten gaan over tombes, altaren en kaarslicht en roepen een duistere sfeer op. Je wordt geboren om te leven, je leeft om te lijden. En uiteindelijk ga je van de ene op de andere dag dood. De tekst van A Forest Of Gravestones is duidelijk.
Tien nummers lang wordt de duisternis en de dood bezongen, geen vrolijke boodschap, maar wel een album dat je blijft luisteren. Er is geen moment dat Keith D zichtzelf herhaald of de luisteraar verveelt. En,  zoals in de biografie staat, moeten we het een en ander met een korreltje zout nemen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00