Home » Unleashed – Dawn Of The Nine

Unleashed – Dawn Of The Nine

door Sjoerd van der Zalm
129 views 2 minuten leestijd

Unleashed - Dawn Of The Nine - ArtworkWelcome the Sons of Thor! De Death metal krijgers van Unleashed laten weer van zich horen. Met hun nieuwste wapen Dawn Of The Nine jagen ze soms Wodan de stuipen op het lijf Nu zijn de heren dus terug voor de volgende aanval. Gesteund door Odin ga ik klaar staan aan het front, klaar voor de slag.
 
Openingsnummer A New Day Will Rise slaat inderdaad in als een donderslag van Thor’s hamer. Een goed up-tempo nummer waar ik vooral weg ben van de drumpartijen. Een simpele dubbele bass partij met daartussendoor de dubbel bass gecombineerd met slagen op de toms, maakt van A New Day Will Rise een goede opening. Zoals al eerder gesuggereerd zijn de meeste nummers, tekstueel gezien,  geïnspireerd door de vikingse mythologie. Nummers als Welcome The Son Of Thor! en Let The Hammer Fly zijn hier goede voorbeelden van. De teksten zijn als het ware een verhaal, die door zanger en bassist Johnny bij mekaar worden gebruld. Johnny laat zich niet alleen op zanggebied horen, want in het nummer Land Of The Thousand Lakes eist hij de hoofdrol met zijn ongelooflijk sterke baspartijen die je door het hele nummer hoort. Lekkere up-tempo als They Came To Die, Where Churches Once Burned en Where Is Your God Now? laten  zich ook horen op deze uitgebalanceerde cd, waar vooral bij deze nummers het gitaarduo Thomas en Fredrik hun hoofdrol op eisen met fantastisch gitaarwerk. Persoonlijke favoriet is toch wel The Bolt Thrower. De goede riff en de afwisseling tussen up en low-tempo dit maakt dit een zeer geslaagd nummer.
 
Drie kwartier later en de veldslag is gewonnen. Unleashed bewijst nog steeds één van de betere death metal bands te zijn en ik geef me over mede door goed gitaarwerk en fantastische riffs.  En als het dan langzaam licht wordt, denk ik nog even terug aan de donkere klank van Dawn Of The Nine.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00