Home » Uriah Heep – Chaos & Colour

Uriah Heep – Chaos & Colour

door Xander Pas
1,1K views 3 minuten leestijd

Vijf jaar geleden brachten Britse rockhelden Uriah Heep “Living the Dream” uit. Een hele fijne plaat die naar meer smaakte. Vandaag is die wens vervuld en is daar album nummer 25 alweer: Chaos & Colour.

Het album opent met “Save me Tonight”. De eerste single van het nieuwe album. Dit nummer beviel me twee maanden geleden al goed. Mooi keyboard werk van Phil Lanzon tussendoor. Sowieso speelt de band hier strak en klinkt het gitaarwerk van Mick Box weer lekker. Vervolgens is daar “Silver Sunlight”. Een stevig nummer met wederom heel fijn gitaarwerk. De vocalen klinken echter ietwat onnatuurlijk. Dat zal waarschijnlijk aan de mix liggen en niet aan de zanger. Dit is iets wat ik ook merk met Ian Gillan’s stem op de recente Deep Purple albums. Er lijkt een soort echo op te zitten. Voor de rest is dit een heel fijn nummer. Dat Uriah Heep iets met de zon lijkt te hebben is al vanaf “The Magician’s Birthday” duidelijk. “Sunrise” was de opener van dat album. Het derde nummer, “Hail the Sunrise” is een van de hoogtepunten van het album. Een fijn ritme en duidelijk hoorbare instrumenten. De drums springen er heel mooi uit, evenals het keyboard spel.

“Age of Changes” heeft een mooi keyboard intro en fijne backing vocals. Evenals sterke teksten die mooi gebracht worden. Ondanks dat het me enigszins aan het oudere werk van Uriah Heep doet denken is het duidelijk dat ze niet in herhaling proberen te vallen. Dit nummer heeft een fris en ietwat modern geluid. Het klassieke Heep geluid in een nieuw jasje eigenlijk. Vervolgens is de single die twee dagen geleden uitkwam aan de beurt. “Hurricane” is een fijn nummer met een goede tekst en energiek geluid van de band. “One Nation, One Sun” is wederom een hoogtepunt. Mooi piano spel om mee te beginnen en een goede opbouw. Dit nummer grijpt de aandacht en is erg mooi. Een sterke tekst die ontzettend mooi gebracht wordt.

“Golden Light” is precies het soort nummer dat je op een nieuw Heep album zou verwachten. Dit is een nummer wat ik ze graag een keer live wil horen spelen. Wederom een sterke tekst en zeer goede opbouw. Ook bij “You’ll Never Be Alone” ben ik niet helemaal overtuigd van de mix. De drums klinken wat onnatuurlijk. Het nummer zit echter wel goed in elkaar. Een mooie afwisseling tussen het stevige hard rock geluid en rustige piano stukken met een funky bass. Vervolgens hebben we daar “Fly Like An Eagle”. Een lekker hard rock nummer. De tekst zal nog wel een tijdje in mijn hoofd blijven hangen denk ik. Ik heb het idee dat ik een synthesizer hoor. Mocht dat het geval zijn een verstandige keuze. Het past mooi in het nummer. “Freedom To Be Free” zal vaak op repeat staan. Een rijkgevuld bassgeluid klinkt door mijn audio set-up, daar komen sterke vocalen bij kijken die het mooi complimenteren. Ook de keyboards, drums en gitaar klinken mooi. Tot slot eindigt dit album met “Closer To Your Dreams”. Qua ritme doet dit nummer me erg denken aan “Easy Living” en “The Spell”, beide afkomstig van “Demons and Wizards”. Een hele fijne afsluiter van wederom een zeer geslaagd Uriah Heep album. Ze hebben zichzelf wederom overtroffen met dit album. Een van de beste releases van het jaar, nu al.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00