Home » Vain Louie – The Wayfarer

Vain Louie – The Wayfarer

door Maurice van der Zalm
1,1K views 2 minuten leestijd

Vain Louie uit Nijmegen bracht eind 2022 een dijk van een album uit. Time Devours Everything heeft alle elementen uit het energieke metalcore in zich. Het heeft er mede voor gezorgd dat deze band in mei zijn opwachting mocht maken op Submit Fest 2023. Welverdiend stond de band op eenzelfde podium als bijvoorbeeld The Five Hundred.

In een week waarin de temperaturen tropische waarden aantikken, lanceert de band de nieuwe single The Wayfarer waarin ze de luisteraar oproepen om lange wegen en koude nachten te trotseren. Het is ook een zoektocht naar evenwicht, een reis die weerklinkt in elke hartslag en waar de bestemming de oplossing is. Eeuwige liefde. (zoals de band het zelf omschrijft). Een sprookjesthema in een vet metalcorejasje gestoken. Zanger Ruben Jeurissen brult als vanouds de longen uit zijn lijf terwijl het gitaristenduo Scott Hoeks en Thijs Janssen zijn passie ondersteunen. Willem Lam (bas) en Sander Jeurissen (drums) zorgen er daarbij dat de basis knetterhard in beton wordt gegoten. The Wayfarer is echter meer dan vier minuten losgaan. Vain Louie zet een gevarieerd stuk muziek neer dat afgewisseld wordt met fraaie melodieën. Ik kan me niet voorstellen daarbij dat de band een band als Killswitch Engage niet als invloed zou noemen.

The Wayfarer maakt deel uit van een EP die single voor single uitgebracht wordt. Dat belooft dus wat. Er is trouwens een grote kans dat je de band live kunt aanschouwen omdat ze geselecteerd zijn voor het grootste reizende muziekfestival van Nederland: de Popronde.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00