Home » Vain Louie – Turning Point (single)

Vain Louie – Turning Point (single)

door Maurice van der Zalm
153 views 2 minuten leestijd

De Nederlandse/Belgische metalindustrie is springlevend. Vele releases van de afgelopen maanden bewijzen dit en naar mijn idee is er ook een goede voedingsbodem voor al deze bands. Vaak krijgen de bands de ondersteuning van een label, maar soms komt zo’n band gelukkig via facebook binnen bij onze redactie.
Vain Louie is zo’n band. Geïnspireerd door diverse metalstijlen zoals metalcore, hardcore en hardrock wordt de band in 2014 opgericht en na slechts drie maanden schrijven, repeteren en zoeken staat de band voor het eerst op het podium. Ondertussen is de eerste single Turning Point uitgebracht en heeft de band vorige week de video hierbij online gezet.
Turning Point heeft inderdaad de kracht van diverse stijlen in zich, hoewel de metalcorestijl voor mij sterk naar voren komt. Dat betekent in dit geval dat het tempo lekker hoog ligt en dat de ritmesectie van bassist Willem Lam en drummer Sander Jurissen er flink aan trekt om de vaart er stevig in te houden. Ondertussen riffen Thijs Janssen en Scott Hoeks er een mooi tapijtje doorheen waarop de zangmelodie van Ruben Jeurissen mag groeien.
Na twee minuten slaat Vain Louie na een explosieve climax even een funky en groovende weg in. Scott en Thijs vullen elkaar mooi aan in deze groovende riff en een aanstekelijke gitaarmelodie daar bovenop.
Na nog geen drie minuten is het afgelopen en sta ik op mijn eigen Turning Point. Een ander nummer of nog een keer vol er tegenaan met Vain Louie. Het energieke karakter en de aanstekelijke sfeer zorgen er meermalen voor dat ik herhaalknop aanklik. Ik heb er nog geen genoeg van. Maar beluister en bekijk dat zelf ook maar.
https://www.youtube.com/watch?v=bdV7i92sdzU&feature=youtu.be

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00