Home » Vampire Weekend naar AFAS Live op 15 december 2024

Vampire Weekend naar AFAS Live op 15 december 2024

door Maurice Tonies
750 views 4 minuten leestijd

Op 15 december 2024 komt de Amerikaanse indie band Vampire Weekend naar AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van de Only God Was Above Us tour en staat in teken van het aanstaande gelijknamige album. De kaartverkoop voor de show start op vrijdag 5 april om 10:00 via Ticketmaster.

Vampire Weekend heeft Mary Boone uitgebracht, de vierde en laatste single van Only God Was Above Us dat op vrijdag 5 April verschijnt via Columbia Records. Geschreven door Ezra Koenig en met een sample van de iconische drumloop uit “Back to Life (However Do You Want Me)” van Soul II Soul. Geproduceerd door Ariel Rechtshaid en Koenig, met weelderige orkestrale arrangementen van Will Canzoneri, Koenig en Rechtshaid.Het nummer – vernoemd naar een van de meest invloedrijke figuren uit de kunstwereld van New York in de jaren tachtig – bevat een zwevend operakoor naast Koenigs ingetogen maar honingzoete zang, en teksten die verwijzen naar Tadao Ando-kerken, Natarajas, hex-tekens en wervelende Derwisjen. De eclectische sonische en lyrische lagen ontvouwen zich, het lied vindt een verteller die op zoek is naar een voet tussen de deur van de New Yorkse kunstwereld (of misschien iets groters).

“Mary Boone” wordt begeleid door een officiële visualisatie met een rapper die nog nooit een album heeft uitgebracht, Despot, die via de Lincoln Tunnel van New Jersey naar Manhattan rijdt. Tot nu toe hebben Ezra Koenig, Chris Tomson en Chris Baio vier nummers van Only God Was Above Us uitgebracht: ‘Gen-X Cops’, ‘Capricorn’, ‘Classical’ en nu ‘Mary Boone’ – met een divers scala aan geluiden en verhalen, maar onthult slechts minder dan de helft van het duizelingwekkende bereik en de diepte van het album. Only God Was Above Us zal beschikbaar zijn op digitale platforms, maar ook op vinyl en cd. Pre-orders kunnen worden geplaatst op https://vampireweekend.store/.

Samen van het nieuws over Mary Boone kondigt Vampire Weekend vandaag een negendaagse reeks liveshows aan, die op 29 november in de 3Arena in Dublin van start gaat en door het Verenigd Koninkrijk gaat in Schotland, Manchester en twee afzonderlijke shows in Londen voordat de serie wordt afgerond. met shows in Parijs en Amsterdam.

Tour data:
Nov 29 2024                 Dublin, Ireland                     3Arena
Dec 01 2024                 Manchester, UK                    O2 Apollo
Dec 02 2024                 Manchester, UK                    O2 Apollo 
Dec 04 2024                 London, UK                          Eventim Apollo 
Dec 06 2024                 Wolverhampton, UK              The Halls
Dec 08 2024                 Glasgow, UK                         OVO Hydro
Dec 10 2024                 London, UK                           O2 Academy Brixton 
Dec 13 2024                 Paris, France                         Adidas Arena
Dec 15 2024                 Amsterdam, Netherlands        AFAS Live

Vampire Weekend – Only God Was Above Us
Zondag 15 december 2024 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €50,40 (incl. servicekosten)
De kaartverkoop start op vrijdag 5 april 2024 om 10:00 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/vampireweekend

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00