Home » Vicious Rumors – Electric Punishment

Vicious Rumors – Electric Punishment

door Maurice van der Zalm
141 views 2 minuten leestijd

cover vicious rumors electric punishmentNa de liveregistratie Live You To Death komt Vicious Rumors eind april met de elfde studiocd. Hoewel Geoff Thorpe en kornuiten op Electric Punishment het bekende geluid van de band naar voren laten komen, zijn er ook wat verrassingen te horen op deze cd. De cd kun je eigenlijk grofweg in twee delen splitsen waarbij de dark powerballad Escape (From Hell) het breekpunt is.
De cd start al goed stevig met I Am The Gun waarin zanger Brian Allen zijn rauwe stem lekker laat grommen. Ook Black X List en D-Block zijn stevig van aard en kennen een lekker snel strak tempo. Zeker niet minder zwaar, maar wel zeker een stuk langzamer is titelnummer Electric Punishment. Een heerlijk nummer waarbij het trage tempo zichzelf voortstuwt en waarbij nogal leentjebuur is gespeeld bij de collega’s van Black Sabbath, in het bijzonder het nummer Iron Man. Het zware karakter geeft het nummer iets onheilspellends en het bijna gesproken Electric Punishment lijkt een statement uit te stralen. Alsof de zware deken van alle rampspoed je overweldigt. Na Escape (From Hell) volgt een minder heftig gedeelte. Dime Store Prophet ligt dicht bij het geluid van een hardrocknummer. Het voor de fans geschreven Together We Unite is een mooi eerbetoon, maar mist wat finesse en Eternally is ongebruikelijk voor Vicious Rumors maar inspireert me niet. In Thirst For A Kill komt er met het tempo ook weer wat meer venijn in het geluid. Het wat hogere zanggeluid geeft het nummer daarbij net dat meer. Vicious Rumors eindigt, niet voor de eerste keer, met een cover. Dit keer is het Strange Ways van Kiss (van de cd Hotter Than Hell). Een bijzondere keuze, maar Geoff Thorpe weet hier, mede door zijn eigen zangstem, toch wel een fraaie versie van het nummer neer te zetten.
Electric Punishment zet me een beetje in een tweespalt. Uiteindelijk moet en mag ik concluderen dat ik tachtig procent van de cd fraai vind klinken en dan levert Vicious Rumors in deze fase van hun carrière toch een uitstekende cd af die voor de fans toch zeker een aanwinst is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00