Home » Video van 3rd Machine nu online

Video van 3rd Machine nu online

door Maurice van der Zalm
191 views 2 minuten leestijd

Vorige week werd het reeds aangekondigd op onze site dat de Haarlemmers van 3rd Machine met een nieuwe single zouden komen. Vandaag is het dan zover en is de video van Nine Years Of War online gezet.
In 2005 gestart door ervaren muzikanten uit de Nederlandse Metalscene heeft 3rd Machine inmiddels 3 EP’s (Saraphin (2006), Urban Madness (2008), The Egotiator (2012) en 1 full length album Quantified Self (2016) uitgebracht.
3rd Machine (3M) heeft altijd het doel om de luisteraar bij elke luisterbeurt nieuwe dingen te laten ontdekken.  Door nu in samenwerking met de Uruguayaanse foto en videogrootheid Javier Villasuso te treden denkt de band nu ook een visueel spektakel te hebben geproduceerd die de kijker aan het scherm gekluisterd zal houden. Is het niet vanwege de enorm creatieve shots die Javier heeft gebruikt om het nummer te visualiseren, is het wel dankzij de rol van gastactrice Janneke de Rooy (ook bekend als frontvrouw van de Nederlandse Metalband Altar) dat er voor de metalliefhebber genoeg valt te beleven in deze videoclip.
De single Nine Years Of War kan hierbij meteen worden aangeduid als de aanloop naar het 2e full length album dat nog voor het eind van dit jaar waarschijnlijk het levenslicht zal zien.
Wederom worden in dit nummer verschillende metal stijlen niet geschuwd.
Het nummer `Nine years of War` start met een postmetal riff die overgaat in een industrial riff die vervolgens weer moduleert naar een extreme death metal stuk.
Omdat 3rd Machine samenwerkingen met getalenteerde muzikanten nooit uit de weg zullen gaan, hebben ze Haarlems best bewaarde zanggeheim Nienke Verboom (The Civilized, ex-Ayreon Epic Choir, ex-Mindshade) gevraagd om een aantal zangpartijen op het album voor haar rekening te nemen.
Dit nummer eindigt dan ook met een bombastische -bijna symfonische explosie van samenzang tussen John en Nienke die thematisch de ruggegraat van het nummer betekenen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00