Home » Virgin Steele – Visions Of Eden

Virgin Steele – Visions Of Eden

door Edwin Knip
166 views 2 minuten leestijd

Snel gitaarwerk, hoge uithalen en roffelende drums.
Deze power metal band uit New York, onder leiding van zanger, bassist en toetsenist David DeFeis besluit om het succes album uit 2006 opnieuw uit te brengen. Deze keer in een uitgebreide versie, één schijf met opnieuw gemixte versies, de andere schijf met geremasterde versies. In totaal maar liefst tweeënhalf uur muziek om naar te luisteren. Klassieke, epische rocknummers met onderwerpen als strijd, dominantie, cultuurvernietiging en schending & vernietiging van de mens. Door de interessante geluidseffecten van gitarist Edward Pursino krijgen de nummers hier en daar een progressief sausje. Het is een concept album over Lilith, volgens alternatieve overleveringen de eerste vrouw van Adam, die uit zijn staart werd geschapen en hem verliet omdat ze weigerde onderdanig aan Adam te zijn. Het is een metal opera geworden met sombere en duistere teksten.
Immortal I Stand (The Birth Of Adam) is de openingstrack van het album, hoge uithalen en snel gitaarwerk kenmerken het intro. ‘Eerst was er vuur, water en lucht….geboren onder de zon om onze redder te zijn’. Het zijn religieus aandoende teksten, maar dat kan ook niet anders met zo’n thema. In Adorned With The Rising Cobra zet Lilith zich al af tegen haar toekomstige, onderdanige rol.  Daarna wordt het donkerder en krijgen we een waarschuwing dat het duistere kwaad vanuit het Noorden op weg is. Black Light On Black is een nummer over de zondeval van Adam en Eva, voor altijd vervloekt. In het slotnummer Visions Of Eden mijmeren Eva en Lilith over het paradijs, hoe het was en waarom ze weggestuurd zijn.
Virgin Steele weet een indrukwekkend verhaal op een uiterst onderhoudende manier te brengen, stevige rocknummers worden afgewisseld met rustige stukken. Er zijn geen eindeloze instrumentale stukken of lange gitaarsolo’s, alles dient de verhaallijn. Het album, waarvan de nummers al in 2003 te horen waren in de rockopera Lilith zijn tijdloos en spreken nog steeds tot de verbeelding. Dit album draait niet alleen om de muziek, maar ook om de teksten. Een absolute aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00