Home » Voltage – It's About Time

Voltage – It's About Time

door Edwin Knip
215 views 2 minuten leestijd

Lekker in het gehoor liggende Southern Blues uit ons eigen Nederland.
Het is alweer het derde album van de uit Helmond afkomstige band die onder leiding staat van zanger/gitarist Dave Vermeulen. De andere bandleden zijn gitarist Ruard Sanders, bassist Kai Liebrand en drummer Bart Candel. De band neemt het album in zes dagen tijd op in de Uncle Gabe’s Sound studio in Eindhoven en keert daarmee terug in de tijd, gewoon weer lekker met z’n vieren in een ruimte, live opnemen en werken met de beste take.
De thema’s van de nummers op het nieuwe album is eerlijk zijn, bij jezelf blijven en mooie verhalen vertellen. Openingsnummer The Last Time gaat over dat niemand je kan weerhouden om te doen wat je wil en hoe je dat wil. Het is een melodisch nummer dat je direct in zijn greep heeft. De band speelt solide en weet de nummers goed uit te voeren, en toeval of niet, maar het album is opgenomen nadat de band een Tom Petty tribute toer gedaan heeft en hier en daar hoor je zeker invloeden van Petty terug in de nummers.
Ook zijn er invloeden van Americana en country op het album te horen. It’s About Time is een nummer dat direct goed in het gehoor ligt en zelfs na afloop van het nummer nog lang blijft hangen. Wild And Blue heeft het op de Nederlandse radio zelfs tot topsong geschopt, en terecht. Het is een aanstekelijk nummer dat perfect als visitekaartje gebruikt kan worden.
Dit album is echt een aanrader, ook voor mensen die huiverig zijn om wat nieuws te gaan luisteren. De nummers pakken je en je zal verrast worden door deze drie kwartier durende ontdekkingstocht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00