Home » Voltage – Up the road

Voltage – Up the road

door Arjen de Graaf
323 views 1 minuten leestijd

Sinds zanger/gitarist Dave Vermeulen de finale haalde van The Voice of Holland in 2016 en met een tweede plaats eigenlijk de morele winnaar was, gaat het met zijn band Voltage zeer voorspoedig. Het leverde de groep veel optredens op. Festivals, een eigen clubtour en een optreden als voorprogramma van Miss Montreal in een bomvolle HMH waren hoogtepunten op zich.
Een ander hoogtepunt was een optreden op de afterparty na het uitverkochte concert van Status Quo (de favoriete band van Dave Vermeulen) in diezelfde HMH. Het bleek achteraf de drukstbezochte afterparty ooit te zijn geweest. Ondertussen werkt de groep hard aan een nieuw album dat later dit jaar moet verschijnen. Als voorproefje daarvan, en om de ongeduldige liefhebbers tot die tijd iets leuks in handen te geven is er nu Up the road, een EP met vier nieuwe nummers.
Duidelijk is dat Voltage inmiddels een hechte eenheid is geworden. De band klinkt strak, zeer bevlogen en muzikaal erg smaakvol. Boogie, blues, rock ‘n roll, het zit allemaal verwerkt in puike songs en een prima productie. Pistol Pete, Matchbox en het titelnummer zijn allen catchy en afwisselende songs waarbij opvalt dat de groep in korte tijd een eigen geluid heeft weten te creëren. En dat is best knap. Hoogtepunt is het heerlijk ruige Dirty Harry’s Juke Joint waarin de heren laten horen de boogie tot in de puntjes te beheersen. Menig Quofan zal bij dit nummer een vreugdedansje maken. Een prima EP. Laat dat album maar komen!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00