Home » Walpyrgus – Walpyrgus Nights

Walpyrgus – Walpyrgus Nights

door Edwin Knip
106 views 2 minuten leestijd

Een sublieme mengeling van jaren zeventig en jaren tachtig rock.
De band op dit album bestaat uit zanger Jonny Aune (Twisted Tower Dire, Viper), bassist Jim Hunter (Twisted Tower Dire, While Heaven Wept), drummer Peter Lemieux (Praetorius, Viper), toetsenist Tom Phillips en gitaristen Scot Waldrop (Twisted Tower Dire, While Heaven Wept) en Charley Shackelford (Daylight Dies, Hellrazor, Iskariot).  De zes leden van de band hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de rock muziek. Drummer Lemieuxx heeft na het opnemen van het album de band verlaten en is ondertussen vervangen door Carlos Denogeau (Salvacion) Het album werd geproduceerd door Tom Phillips, gemixt door Kevin Gutierrez (Raven, Deceased) en gemastered door Bill Wolf (Raven, While Heaven Wept).
De nummers zijn een mix van de muziek van de inspiratie bronnen van de bandleden. Het is een mengeling geworden van muziek in de geest van Black Sabbath, The Scorpions, een vroege Slayer en zelfs wat van de Ramones. De nummers leunen allemaal op een stevige basis van solide drumwerk en strakke gitaarakkoorden. Stevig en melodieus komen de nummers één voor één voorbij. Lekker in het gehoor liggende refreinen zorgen voor een heel toegankelijk album. Het klinkt allemaal lekker vertrouwd en toch is het nieuw. Tekstueel is er aandacht voor demonen, geesten en heksen. Helaas duurt het album maar 35 minuten, en dat had best het dubbele mogen zijn. Maar dat is dan iets voor een volgend album.
Walpyrgus Nights komt op cd en op lp uit. Het artwork van de hoes is van de hand van Gustavo Sazes, bekend van zijn werk voor Morbid Angel en Arch Enemy. De vinyl versie is voorzien van een 54 pagina dik stripalbum met de teksten. Er is dus niets aan het toeval overgelaten. Grote namen werken mee aan het album, waar de band zelf twee jaar aan gewerkt heeft, naast de andere projecten waar ze bij betrokken zijn. De lat is dus hoog gelegd, en na het beluisteren is de conclusie eenvoudig, de band is zeker geslaagd in het neerzetten van een sterk album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00