Home » Weezer – Van Weezer

Weezer – Van Weezer

door Xander Pas
319 views 3 minuten leestijd

Weezer is dit jaar weer erg productief bezig, Van Weezer is namelijk het tweede album wat de band dit jaar uitbracht en we zijn nog niet eens op de helft van het jaar. Natuurlijk kun je je dan afvragen of ze kwantiteit voor kwaliteit hebben gekozen, maar dat is absoluut niet het geval. OK Human was al een goed album en Van Weezer stelt ook niet teleur.

Het album opent met Hero, een lekker rockend nummer met een fijn geluid. Daarnaast is het nummer erg catchy en zal het gegarandeerd in je hoofd blijven hangen. All the Good Ones heeft in tegenstelling tot het eerste nummer een rustigere toon, aangezien het minder ritme gedreven is. Dat maakt dit nummer natuurlijk niet minder, want de vocalen en instrumenten vullen elkaar hier beter aan. Het derde nummer, The End of the Game, begint met een heerlijk gitaargeluid, al spelen de vocalen de grootste rol bij dit nummer. Dat betekend echter niet dat de instrumentalen afwezig zijn, die vullen de vocalen juist erg goed aan.
I Need Some of That is een van de sterkere nummers op dit album. Het nummer heeft een late 80s / early 90s rock sound, wat het een van de hoogtepunten op dit album maakt. Het nummer eindigt met een gesprek tussen de bandleden wat met behulp van een sirene overgaat in het volgende nummer Beginning of the End. Dit nummer heeft hele fijne vocalen en een rustig, maar passend gitaargeluid. Het nummer slaat halverwege om en wordt heel instrument driven met een heerlijke gitaar solo. Blue Dream begint met een gitaarriff die volgens mij door Crazy Train van Ozzy Osbourne is geïnspireerd. Al is het Weezer geluid wel in dit nummer te vinden. Dat is vooral te danken aan zanger Rivers Cuomo, een stem die door iedere Weezer fan herkend zal worden.
1 More Hit begint met een strak drum en bass geluid. Dit nummer klinkt anders dan welk nummer dan ook op dit album, maar tegelijkertijd valt het herkenbare Weezer geluid ook erg op. Het is een fijne afwisseling van strakke riffs en fijne vocalen. Sheila Can Do It had zo op een van de 90s albums van Weezer kunnen staan. Het klassieke Weezer geluid springt hier gewoon vanaf, al zou dit geen slechte afsluiter van het album geweest zijn. Gelukkig is het album nog niet ten einde en krijgen we het nummer She Needs Me te horen. Wat een ritme, fijne vocalen en wederom een fijn gitaargeluid. Al vindt ik de lyrics niet zo sterk, het nummer zit erg goed in elkaar. Het album eindigt met Precious Metal Girl, een rustig nummer en geen verkeerde album closer. Het is een vrij rustig nummer en daarmee meteen het tegenovergestelde van de album opener.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00