Home » Werfpop 2017 voorbeschouwing

Werfpop 2017 voorbeschouwing

door Dave van Hout
135 views 3 minuten leestijd

WERFPOP
zondag 16 juli, Leidse Hout, Leiden
Het grootste gratis festival van de regio Leiden viert dit jaar alweer de 36ste editie. Je kan de dag beginnen met een silent yoga workout. Om te begrijpen wat voor sfeertje er heerst tijdens dit lokale festival met mooie namen moet je toch echt even de foto’s van de voorgaande jaren bekijken op hun Facebookpagina. Ik kan er veel over zeggen maar de foto’s spreken voor zich. Het ziet er gewoon beregezellig uit. Het festival vindt plaats in een mooi park in Leiden. De organisatie vraag aan je om met respect om te gaan met de locatie, in ruil krijg je gewoon een heerlijk rijtje bands voorgeschoteld.
Waarom naar Werfpop? Als je van festivals houdt dan mag dit festival eigenlijk niet missen op je lijstje. Het is het grootste gratis festival van de regio (rondom Leiden) en het is alweer de 36ste editie. Doordat ze zoveel jaren bestaan weten ze inmiddels hoe ze een goed feestje kunnen bouwen en zo zorgt het programma dan ook dat er voor iedereen wel iets is. Stevig dansen, lekker heen en weer deinen of misschien wel zwiepen met je haren, het kan allemaal.
Er is een goede mix aan muziekstijlen op dit festival, enkele bands die je volgens ons moet gaan zien om het een top dag te laten worden zijn de volgende:
Eerst beginnen we met wat Singer/songwriter popliedjes van de DWDD huisband Sue the Night. Lekker om je dag mee te beginnen. Toegankelijke muziek om een beetje in de festivalstemming te komen.
Het Nederlandse Dool is ook een band die je moet bekijken. Dus wacht nog even met eten halen, maar komt vast in de stemming voor het wat hardere muziek geweld van deze dag. DOOL is de nieuwe band rondom rockband Ryanne van Dorst met oud-leden van The Devil’s Blood, The New Media en GOLD. De band mixt rauwe rockmelodieën met een tikkie gothpop en psychedelica. Hiermee sleept de band je volledig mee in hun soms hypnotiserende nummers. Perfect geschikt voor het eind van de middag. Helemaal met een beetje zon erbij.
Het Amsterdamse Death Alley is ook het bekijken waard, tenminste als je klaar ben voor een potje vuige rock’n’roll met je hand in de lucht. Snoeiende gitaren van deze jongens.
Een ska/punk/reggae achtige band mag niet op een muziek feestje ontbreken. Het zorgt er altijd voor dat de beentjes in beweging komen en iedereen staat wel een beetje heen en weer te hupsen op deze muziek. De heren van Dubioza Kolektiv weten als geen ander hoe ze de boel op stelten kunnen zetten.
Prong is een Amerikaanse metalband welke je in de hoek trash/hardcore/industrial kunt plaatsen. Ze gaan dan ook stevig te keer op het podium. Fijn festival muziek dus!
Het hoogte punt is waarschijnlijk toch echt de headliner. Heb jij deze gasten van Apocalyptica al eens zien los gaan op hun cello’s? Het is echt een belevenis! Ze eren ook nog eens een keer hun eerste cd “plays Metallica by 4 cello’s” dus er komen zeker wat Metallica deuntjes voorbij. Indrukwekkend om te zien.
Programma:
podium 1
Liquid Sun Orchestra
Sue the night
Merdan Taplak
Dool
Dubioza Kolektiv
Prong
Apocalyptica
podium 2
Fifty Foot Combo
Gentleman’s Dub Club
Pink Oculus
Death Alley
Michelle David and the gospel sessions
Multiplex and friend
podium 3
Silent Yoga
Barry Badpak Bingo
Silent Disco
Meer informative: www.werfpop.nl
Facebook: https://www.facebook.com/werfpop/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00