Home » White Skull – Metal Never Dies

White Skull – Metal Never Dies

door Edwin Knip
240 views 1 minuten leestijd

Een nieuw album van White Skull staat altijd garant voor een stevige portie female fronted power metal, en ook deze keer wordt de liefhebber niet teleurgesteld.

Zangeres Federica De Boni klinkt nog rauwer dan voorheen op een album vol beukende drums, gierende gitaren en pakkende koortjes. Het album is opgenomen in de periode tussen november 2021 en februari 2022. De muziek schreef de band samen, de teksten zijn van De Boni.

Hammer On Thin Ice beukt er vanaf het begin goed in. Razendsnelle drums wisselen snelle gitaar riffs af in dit nummer waar het tempo hoog ligt. Het refrein is handig verpakt in een goed in het gehoor liggend koortje. Ook Metal Never Rusts en Skull In The Closet passen in hetzelfde straatje. Waarom zou je een succesformule ook wijzigen nietwaar? Met Black Ship doet de band een klein stukje terug, het nummer is wat minder overweldigend.

De zeskoppige band levert muzikaal een sterk album af. De beide gitaristen geven de richting aan. De bas, drums en toetsen zijn de ultieme omlijsting. Heavily Mental is nog een stapje verder terug in tempo en volume waarna dit weer gecompenseerd wordt in Scary Quiet. Op dit nummer horen we ook gastzanger Chris Boltendahl (Grave Digger). Met het overbodige Jingle Hell wordt getracht nog enige Kerstgevoelens op te roepen, naar mijn mening een misplaatste poging op dit verder sterke album. Jammer van deze poging.

Met het mooie Weathering The Storm wordt het album afgesloten, een nummer waarin de band rustige stukken combineert met een stevig refrein. Al met al een sterke afsluiting van dit nieuwe album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00