Home » WillemsFest, gratis metalfestival op Koningsdag in Willemeen

WillemsFest, gratis metalfestival op Koningsdag in Willemeen

door Marc Koetse
92 views 3 minuten leestijd

Voor alle metalliefhebbers organiseert Willemeen voor de derde keer op rij WillemsFest, het ruigste gratis Koningsdagfestival van Arnhem en omstreken. Van 14:30 tot 22:30 kan er gemosht worden met Sinister, Pelgrim, Ill Trusted, Desolate Fields, Tarantino, STARK en Hammered. Met een lineup variërend van zware old school death metal tot zweterige hardcore punk tot melodische metalcore is er voor iedereen wat wils.
 
Sinister Official
De headliner van WillemsFest bestaat dit jaar uit niemand minder dan old school death metalveteranen van eigen bodem Sinister. Sinister positioneerde zich met kop en schouders boven de rest van de scene toen debuutalbum Cross The Styx (door velen een van de beste platen in het genre genoemd) in 1992 uitkwam. Met hun 27-jarige staat van dienst, een dozijn albums en tours met o.a. Deicide, Suffocation en Cannibal Corpse onder de riem kunnen we er vanuit gaan dat er geen spaan heel gelaten wordt van de Willemeen.
Pelgrim
Progressieve djent metalcore band Pelgrim versterkt de lineup met hun zware grooves en gecompliceerde riffs. Hun eerste full-length Ephemera heeft de kritieken weggeblazen met de frisse kijk op het genre, technisch vakmanschap en gebruik van onconventionele instrumenten (zoals saxofoon en marimba, want waarom niet?). Hun reputatie voor energieke liveshows gaat ze vooruit, dus beter kom je het zelf meemaken.
Tarantino
De jonge honden van Tarantino maken hardcore punk met bloed, zweet en tranen. Gefrustreerde teksten over de staat van de wereld worden onderstreept door riffs en breakdowns om de zaal bij af te breken. Moshen is aangemoedigd.
Ill Trusted
Het vijftal Ill Trusted maakt stevige groove metal, beïnvloed door bands als Arch Enemy, Amon Amarth en Lamb Of God. Ze timmeren al enige jaren aan de weg met een EP en een full length en hebben afgelopen augustus hun nieuwe single Stainless uitgebracht. Deze Brabanders laten wel even zien hoe ze een feestje neerzetten!
Desolate Fields
Ook voor de bezoeker met een grimmiger inslag heeft Willemsfest wat wils met melodic post black metal band Desolate Fields. Atmosferische stukken met cleane zang worden afgewisseld met black metal met grunts en screams, afgemaakt met progressieve invloeden. Debuutalbum Post Apocalyptic Dates is bij meerdere reviewers in de top 10 van 2016 beland, dus als je ze gemist hebt op Geldersch Metal Treffen afgelopen jaar is hier opnieuw je kans.
STARK
Support your local scene en check het Arnhemse Stark tijdens Willemsfest voor een flinke portie rauwe female fronted hardcore/d-beat. Twee jaar geleden deelden ze nog het podium met crust/grind cult bands Mantar en Implore en zetten daar een stevige show neer. Het wordt een lange dag, maar Stark helpt je wel even je spieren los te maken.
Hammered
Noord-Brabant Hardcore jonguh! Met nummers over herkenbare onderwerpen als kleine piemels, je favoriete dealer en heul veul zuipen spreekt Hammered een breed publiek aan. Begin je Koningsdag dus goed met een stevige pot vuige nederpunkthrash.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00