Home » Winter – Looking Back

Winter – Looking Back

door Edwin Knip
380 views 2 minuten leestijd

Een nieuw album van de Duitse band Winter die haar naam ontleent aan bandlid en duizendpoot Markus Winter.
Markus Winter is een Duitse schrijver en heeft ook ruim dertig luisterboeken ingesproken. Vanaf 2010 elk jaar één, twee of drie boeken. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter de band Winter. Hij is verantwoordelijk voor de zang, speelt de bas, gitaar, viool en ook nog de toetsen. Op het album horen we ook drummers Hugo Ribeiro en Carsten Enghardt terwijl Michael Donner zich druk maakt over de toetspartijen. Ten slotte heeft Winter nog een vijftal gasten weten te strikken voor de koortjes en de achtergrondzang: Jasmin Stillger, Bianca Stillger, Danny Winter, Tom Jott en Dirk Hardegen.
Het album op cd is in gelimiteerde oplage uitgebracht, er zijn er slechts driehonderd. En deze zijn handmatig genummerd. De zestien nummers zijn tussen 1995 en 2019 gemaakt en nu opnieuw opgenomen met nieuwe arrangementen. Een compilatie dus van oude nummers in een nieuw jasje.
Winter speelt rock, prettig in het gehoor liggende nummers en verstaanbare teksten. Het openingsnummer We Believe In Rock verhaalt over de grote artiesten uit de geschiedenis en de wetenschap dat de liefde voor de hardrock er al die tijd is geweest. En er ook zal blijven. Coming Home heeft wat ruig gitaarwerk en heeft ergens wat bekends. Heartbreak Hotel is een lekker uptempo nummer in de categorie garage rock.
Winter heeft een aangename stem en weet zonder enig moeite zestien nummers lang te boeien. Van het onheilspellende We Wear Black, het donkere Angel en het rustige Take it Slow, er is geen moment dat er verveling naar boven komt. Dit album is een uur lang lekker genieten en is beslist een eerste kennismaking waard voor degene die Winter niet kent.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00