Home » Witch Cross – Angel Of Death

Witch Cross – Angel Of Death

door Edwin Knip
199 views 2 minuten leestijd

Angel Of Death is pas het derde album van deze in 1982 opgerichte Deense heavy metal formatie.
Witch Cross is afkomstig uit Kopenhagen en wordt alom gerekend tot de beste Deense heavy metal bands. De band wordt in 1982 opgericht en in 1984 verschijnt het debuut Fit For Fight. Na een lange pause komt in 2013 het tweede album met de titel Axe To Grind. Na dit album blijft de line-up redelijk intact. Het nieuwe album wordt opgenomen onder leiding van oprichter en gitarist Mike Koch. De rest van de band bestaat op dit album uit bassist Jan Normark, zanger Kevin Moore, gitarist Paul Martin en drummer Jesper Haugaard.
De band begint in 2013 na het uitkomen van Axe To Grind al met het schrijven van nieuwe nummers. Uiteindelijk is in 2017 al het materiaal gereed zodat met het opnemen kan worden begonnen. Dat neemt meer tijd in beslag dan van te voren bedacht maar eind 2019 is het album klaar om te mixen. Mike Exeter (Judas Priest, Black Sabbath, Cradle Of Filth) neemt deze taak op zich in het eerste deel van 2020 waarna de mastering gedaan wordt door Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids).
Het nieuwe album heeft minder verbinding met het oude werk. De band wil de dynamische live uitvoeringen vorm geven op het album. De nummers zijn sterker maar ook donkerder dan voorgaand materiaal. Angel Of Death is een sterk nummer dat zich na één keer luisteren al in je hoofd nestelt. Het is een stevig nummer met een pakkend refrein. Met het nummer Phoenix Fire hint de band op de Viking afkomst. Volgens Koch komt de band onbewust met nummers over Vikingen, de zee en strijders terwijl dat nooit de insteek is. The Chosen One is een lekker up tempo rocknummer met stevig gitaarwerk, met Siren’s Song gaat het tempo iets omlaag en wordt er een koortje toegevoegd.
Het nieuwe album duurt bijna drie kwartier en bevat naast de klassiek aandoende intro Tempus Mori Est negen sterke rocknummers. Uitgebalanceerd gitaarwerk onder begeleiding van uitstekende bas- en drumpartijen. Zanger Moore heeft een aangename stem en weet verstaanbaar de teksten te brengen. Af en toe doet het wat denken aan oud Iron Maiden werk, en dat is helemaal niet erg. Voor liefhebbers van NWOBHM, maar ook voor andere heavy metalfans is dit album een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00