Home » Within Temptation brengt nieuw studioalbum uit op 20 oktober

Within Temptation brengt nieuw studioalbum uit op 20 oktober

door Maurice van der Zalm
2,7K views 3 minuten leestijd

De wereldberoemde Nederlandse rockband Within Temptation, die onlangs twee keer de Ziggo Dome uitverkocht tijdens de Worlds Collide Tour, brengt op 20 oktober haar langverwachte achtste studioalbum ‘Bleed Out’ uit. De titeltrack van het nieuwe album is vandaag te beluisteren.

‘Bleed Out’ is – zelfs na een carrière van 25 jaar – een gewaagde sprong vooruit voor de band. Van keiharde riffs tot symfonische melodieën die de wortels van de band blootleggen: Within Temptation heeft op dit album een pad uitgestippeld dat zowel muzikaal als lyrisch onverschrokken en keihard is. ‘Bleed Out’ is dan ook de perfecte combinatie van een vuist-in-de-lucht stellingname van morele overtuigingen met een onbevreesde benadering van heavy muziek. 

Oekraïne
Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne, heeft de band het schrijven over persoonlijke onderwerpen meer en meer verlegd naar het aankaarten van globale kwesties. Zangeres Sharon den Adel: “De oorlog in Oekraïne heeft veel invloed op ons gehad. Als muzikanten worden we geïnspireerd door de wereld. We zijn verhalenvertellers met een groot platform, en ik denk dat het belangrijk is om dit soort internationale gebeurtenissen te benoemen.”

Terwijl songs als ‘Wireless’ en ‘We Go To War’ over autoritaire agressie en onderdrukking in oorlogsgebieden als Oekraïne gaan, legt de titeltrack van het album de benarde situatie bloot van vrouwen die vechten voor hun rechten in Iran na de moord op Mahsa Amini.

Sharon: “Als kind woonde ik in Jemen. Mijn ouders woonden in verschillende landen in het Midden-Oosten en ik heb ze vaak bezocht. Het is een compleet andere wereld en door mijn tijd daar voel ik me verbonden met dat deel van de wereld. Ik ben zo ongelooflijk onder de indruk van de moed van vrouwen daar, die hun hoofddoeken verbranden wetende dat ze in de gevangenis worden gegooid of erger – het is hartverscheurend.”

Met ‘Bleed Out’ breekt voor Within Temptation een nieuw tijdperk aan van muzikale verkenning en tekstuele horizontale verbreding, waarbij de band de zwaarte van het onderwerp terug laat komen in de muziek. Na 25 jaar laat de rockband met haar sterke artistieke evolutie nog steeds zien dat ze aan de top staat. 

Track listing: 
1: We Go To War
2: Bleed Out
3: Wireless
4: Worth Dying For
5: Ritual
6: Cyanide Love   
7: The Purge
8: Don’t Pray For Me
9: Shed My Skin (feat. Annisokay)
10: Unbroken
11: Entertain You

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00