Home » Word wakker uit je nostalgische droom met Wake of Dawn

Word wakker uit je nostalgische droom met Wake of Dawn

door Maurice van der Zalm
1,6K views 3 minuten leestijd

De opkomende metal band Wake of Dawn springt vol enthousiasme uit de startblokken. Het nieuwe nummer ‘Sad Nostalgia’ is al het vierde nummer wat de band dit jaar heeft uitgebracht. Eerder kwamen de nummers ‘Nightlights’, ‘Sword of Damocles’ en ‘Wanderlust’ uit. Op 28 april 2023 is het nummer ‘Sad Nostalgia’ daaraan toegevoegd. Alle nummers zijn onderdeel van hun eerste EP ‘Brinicles’ dat later dit jaar uitkomt. In Sad Nostalgia gaat de band in op het verdriet dat bij nostalgie kan komen, ook wel melancholie.     

Sad Nostalgia  

Het nummer ‘Sad Nostalgia’ neemt je mee in een nostalgische waas. Je staat stil bij de dingen die je hebt bereikt en je dromen van vroeger. Vervolgens wordt het steeds grimmiger. Je beseft je dat die dromen van vroeger nooit echt waar zullen worden, er komt een grimmige sfeer opzetten en je kan niks meer. Je zit vastgebonden. Maar dan word je wakker van een rumoerige trein en besef je dat je vast zat in een droom. Laat je ook meenemen in deze droom en luister ‘Sad Nostalgia’ 28 april op Spotify.  

“Het gevoel van melancholie en nostalgie vind ik heel belangrijk in het overbrengen van emotie en muziek. Muziek is als emotie voor mij.” Gene ten Braak (lead vocals, Wake of Dawn)  

Wake of Dawn   Wake of Dawn is een upcoming Nederlandse band waarbij hun muziek een unieke mix is van metal, pop en EDM. De band bestaat uit Gene Ten Braak (Lead vocals en gitaar), Bram Brijan (Bass en backing vocals), Sietse de Krieger (lead gitaar) en Bob Mali (drums). Met hun muziek willen ze iets groots en magisch neerzetten en met hun fans iets neerzetten dat groter is dan zijzelf. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën blijven ze vernieuwend en verrassend. De vier mannen vormden in 2020 de band Wake of Dawn en hun eerste release was begin 2023, maar ook daarvoor waren ze allemaal al volop muziek aan het maken. Zo heeft Gene al ervaring opgedaan bij de band DISTANT en Sietse met zijn soloproject ‘Sietse de Krieger’ en speelt hij momenteel ook in de band Raven Called Sin. 

Hieronder twee eerdere singles van Wake Of Dawn

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00