Home » Xilla brengt single Cornerstone uit

Xilla brengt single Cornerstone uit

door Maurice van der Zalm
168 views 1 minuten leestijd

Het album Distant Minds uit 2019 is geen toevalstreffer van Xilla. In de review op onze site kun je de volgende conclusie lezen over het album: “Ik geloof wel in toeval. Hoewel ik tot op heden ieder album met Leigh Oates waardeer, lijkt het toeval dat hij mooie muziek maakt niet geheel toevallig. Distant Minds is een gevarieerd album vol melancholiek en licht progressieve elementen die weten te boeien.”
Nu heeft de band uit Engeland gisteren een nieuwe single uitgebracht met de titel Cornerstone. Gemixed door niemand minder dan John Mitchell (onder meer Lonely Robot, Arena, Frost)in zijn Outhouse Studios zet ook hier Xilla weer een pracht single neer waarin kracht en melancholie hand in hand gaan en de luisteraar meenemen op een muzikaal landschap met glooiende heuvels van geluk. Op de juiste momenten weet de band rust in te passen om vanuit dit rustieke uitzicht weer heerlijk op pad te gaan waarbij er halverwege nog even subtiel een riffje uit het geheel wordt getrokken die de solo erna laat ontspruiten en voorzichtig op de achtergrond aanwezig blijft als metgezel.
Xilla sluit het jaar 2021 netjes en prettig af en het is nu even wachten wat deze Britten in 2022 voor ons in petto hebben.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00