Home » Zes nieuwe namen voor Fortarock en enkele verschuivingen in het programma

Zes nieuwe namen voor Fortarock en enkele verschuivingen in het programma

door Maurice van der Zalm
173 views 3 minuten leestijd

Met de toevoeging van DragonForce, TÝR, Suffocation, VUUR, Betraying The Martyrs en For I Am King is de line-up voor FortaRock 2018 compleet. Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in het Nijmeegse Goffertpark. Eerder zijn Nightwish, Parkway Drive, Opeth, Arch Enemy, Body Count feat. Ice-T, Kreator, Meshuggah, Satyricon, Alestrom, Baroness, Avatar, Death Angel, Watain, Thy Art Is Murder, Igorrr, DOOL, Mantar en Death Alley al aangekondigd. Helaas zijn er door onvoorziene omstandigheden wel wat verschuivingen in het programma, welke hieronder worden uitgelegd. Voor meer informatie en de kaartverkoop: www.fortarock.nl.
VRIJDAG 1 JUNI: SUFFOCATION EN BETRAYING THE MARTYRS
Suffocation behoort tot de eerste lichting death metal bands uit Amerika en kan in één adem genoemd worden met Morbid Angel, Cannibal Corpse en Deicide. De Amerikaanse band staat bekend om hun geweldige live shows. Dit is de eerste keer dat Suffocation te bewonderen is op het FortaRock festival. Ook de Franse metalcore beesten van Betraying The Martyrs komen naar Nijmegen en vormen een mooi paar met Parkway Drive op de vrijdag.
ZATERDAG 2 JUNI: DRAGONFORCE, VUUR, TÝR EN FOR I AM KING
De Britse band DragonForce is wars is van alle regels en smijt alle hardrockclichés van de afgelopen 35 jaar op een hoop en stuitert over het podium als een losgeslagen draak. Geweldige songs in Iron Maiden stijl, hilarisch en virtuoos, en zo razendsnel en quasi-chaotisch gespeeld dat je je oren niet gelooft. Gewoonweg weergaloos! VUUR is de nieuwe band van Anneke van Giersbergen, de ongekroonde koningin van de Nederlandse metalscene. Met VUUR, bestaande uit een aantal absolute topmuzikanten, wil Van Giersbergen de hardere, progressieve kant van de metal verkennen. Het van de Faeröer eilanden afkomstige band Týr bedient zijn publiek van krachtige melodische folk en viking metal. Epische nummers met melodisch gitaarwerk, genadeloos snelle tempo’s en machtige zangpartijen met een hoog meezinggehalten zijn hét handelsmerk van de band.  Frontvrouw Alma Alizadeh mag qua formaat dan niet de grootste zijn; haar grunts en growls zijn bruut en sluiten naadloos aan op de furieuze metal riffs en snijdende drums van For I Am King. Zowel VUUR als For I Am King worden gepresenteerd door Buma ROCKS!
PROGRAMMAWIJZIGINGEN
Vanwege verplichtingen op andere buitenlandse festivals zijn wij helaas genoodzaakt om de shows van Mantar en Thy Art is Murder te verplaatsen van de vrijdag- naar de zaterdag. De show van Kreator op zaterdag verhuist naar de vrijdag. Wij beseffen terdege dat deze verplaatsingen niet de schoonheidsprijs verdienen. Echter hadden wij hier als organisatie weinig invloed op en hebben we de bands gelukkig nog wel kunnen herplaatsen. Uiteraard bieden wij de fans de mogelijkheid om hun tickets (tegen de reeds bestaande meerprijs of gedeeltelijke teruggave) om te zetten in een combi- danwel vrijdag- of zaterdagticket. Hierover worden de kaartkopers vandaag persoonlijk geïnformeerd. Tickets retourneren is niet mogelijk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00