Home » 13 STEPS – Nothing New, Just Fucking Loud

13 STEPS – Nothing New, Just Fucking Loud

door rob@rockportaal.nl
172 views 2 minuten leestijd

13Steps13 STEPS, zo heet de nieuwe hardcore/metalcore band uit het noorden van het land. Harlingen om precies te zijn. Een digitale four track EP (zijn er hard copies?) doet dienst als debuut van dit kwartet met leden van Manu Armata en Mundane in de gelederen.
De EP opent met Judgement Day. Een openingstrack schept bij mij doorgaans een verwachtingspatroon voor de rest van plaat. Zo niet hier, want het nummer valt volledig uit de toon die gezet wordt gedurende de overige drie nummers van deze EP. Ja, de track bevat enkele hardcore invloeden. Deze zijn voornamelijk te horen gedurende de intro en de laatste 30 seconden waarin een tweetal breakdowns voorkomen welke live voor de nodige chaos gaan zorgen. Echter, voor een groot deel krijg ik een behoorlijk trash metal vibe van het nummer.
De drie daaropvolgende tracks die de EP complimenteren vissen meer in de hardcorepoel. Never be Beaten houdt de snelheid van de opener vast, maar brengt echt hardcore ten gehore. 13 STEPS brengt gedurende dit nummer een lekkere combinatie van Pushed Too Far gelijkende zang en de snelle No Turning Back hardcore vibe om vervolgens wederom af te sluiten met een heerlijk chaotische breakdown.  Know Who You Are en afsluiter If You Live Like This (There Is No Hope) houden deze stijl redelijk vast door zich nog meer te focussen op clean zang, de  typische hardcore backing vocals erin te verwerken en grotendeels te leunen op enkele eenvoudige hardcore riffs.
Muzikaal steekt het debuut van 13 STEPS uitstekend in elkaar. De vier heren hebben echter geprobeerd te veel invloeden in de nummers te verwerken waardoor het lijkt alsof men niet weet welke kant ze op willen gaan. Er zit puike hardcore in verstopt, voornamelijk op Never Be Beaten, maar de gehele plaat draagt een (trash) metal vibe met zich mee. Dit is mijns inziens voornamelijk debet aan de vocals, welke, los van de clean partijen, geen hardcore uitstralen.
Een potentieel erg vette hardcore band welke de metal invloeden dient te laten varen. Of vice versa.
De gehele EP is gratis te downloaden op http://www.13steps.nl/.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00