Home » Sidewalk – Tuesday's A Day To Remember

Sidewalk – Tuesday's A Day To Remember

door marvin@rockportaal.nl
129 views 2 minuten leestijd

Unauthorised duplication is a violation  of applicable laws but still very welcome (spread the word). Deze heerlijke zin vol humor staat op de achterkant van het album van Sidewalk. Wie? Precies. Ik had er zelfs ook nog nooit eerder van gehoord maar wat ben ik potverdrie blij dat dit schijfje me gevonden heeft. Na een drietal ep’s is het dan nu tijd voor een full length album genaamd ‘Tuesday’s A Day To Remember.
De spil in Sidewalk is de Brabander Coen van der Horst. Met zijn band (met wisselende bezetting) timmert hij al een aantal jaartjes aan de weg. De muziek blinkt niet uit in verrassingen maar is tegelijkertijd juist daardoor zo verfrissend. De songs zijn niet al te moeilijk opgebouwd en hebben mede daardoor een fijn geluid dat lang blijft hangen. Het andere onderdeel dat ervoor zorgt dat deze liedjes zo aangenaam klinken is de stem van Coen. De muziek past helemaal bij Coen en ook andersom is dit het geval. Het past, alles klopt. Ook het gitaarwerk, zowel akoestisch als elektrisch is dik in orde.
Centraal onderwerp in de liedjes van Coen en kompanen is de liefde. Op zich niet verrassend, maar het is wel de herkenbare rode draad. Wat het album vooral zo sterk maakt is het feit dat het o zo vertrouwd klinkt. Alhoewel bij het merendeel veel gas wordt teruggenomen zijn er een paar nummers waarbij het tempo omhoog gaat. Wat mij betreft zijn dit (Magical, This Better Be For Real, Suzannah, October Skies) ook de betere nummers. Neemt niet weg dat je heerlijk kunt wegdromen bij het rustige Stay of het mooie Connecticut.
Naast op muzikaal vlak een prima plaat af te leveren is er duidelijk ook aandacht besteed aan het artwork. Het album is overigens geheel voor noppes te downloaden via hun eigen website. Dus, twee voordelen in één klap. Gratis muziek, en dan ook nog eens van hoog niveau.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00