Home » 35 Jaar Heideroosjes!

35 Jaar Heideroosjes!

door Maurice Tonies
332 views 2 minuten leestijd

Horst – Punkcollectief Heideroosjes bestaat vijfendertig jaar en dat wordt gevierd. Met een korte reeks concerten op de zomerfestivals, nieuwe nummers, een eigen bier en speciale vinyl releases van eerder werk. “Wij zijn inmiddels langer samen dan menig huwelijkspartners, dus dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan”, aldus frontman Marco Roelofs.

“Blijven Schreeuwen”
Vandaag brengt Heideroosjes de nieuwe single “Blijven Schreeuwen” uit, door kunstenaar Ruud Geuijen voorzien van een fraaie animatie clip. Over drie weken volgt een tweede single, getiteld “Dirk neukt het systeem”. Daarna begint de korte tournee van de Heideroosjes. Deze start op Paaspop in Schijndel en bestaat uit negen festivalshows door Nederland en België.

Begin april worden beide bovengenoemde singles uitgebracht op een 7 inch vinyl single, maar een week éérder al verschijnt er – in samenwerking met bierbrouwer Dutch Bargain – een heus eigen Heideroosje Paasbier! Bovendien is het dit jaar exact 25 jaar geleden dat het album SCHIZO verscheen en daarom brengt platenmaatschappij Epitaph óók nog een speciale jubileum editie uit op vinyl.

“In 1989 waren wij vijftien en hadden we nooit kunnen dromen dat we vijfendertig jaar later nog altijd op de festivals zouden staan” zegt Roelofs. Heideroosjes stopte in 2012, maar pakten in 2019 de draad weer op met jubileumshows in onder meer Paradiso en de AB in Brussel. Die concerten verkochten in amper vijf minuten uit. “Er is nog altijd interesse in wat we doen. En ook belangrijk; we hebben nog altijd wat te melden. Wij vinden het geweldig om af en toe die rauwe energie weer op te wekken. Dus we nemen de krenten uit de pap”. 

Heideroosjes kent sinds het begin dezelfde line-up. De band gaf meer dan 1500 concerten in Europa, Verenigde Staten, Japan en Zuid Afrika. In 2004 ontving de groep een Edison. Ze stonden meermalen op festivals als Pinkpop, Lowlands, Werchter, Pukkelpop en Sziget.

TOURLIJST 2024:
Zo 31/03 – PAASPOP – SCHIJNDEL (NL)
Za 11/05 –  PUNX IN THE PIT – BOOM (B)
Zo 19/05  –  NOFX KETELHUISPLEIN – EINDHOVEN (NL)
Za 06/07  –  PITFEST – EMMEN (NL)
Vr 12/07 –  ROCK ZOTTEGEM – ZOTTEGEM (B)
Za 13/07  – BOERENROCK – KORTENAKEN (B)
Do 18/07 –  ZWARTE CROSS – LICHTENVOORDE (NL)
Do 08/08 –  NOG AAN TE KONDIGEN FESTIVAL in LIMBURG (NL)
Za 10/08 –  ALCATRAZ – KORTRIJK (B)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00