Home » Hell City is terug

Hell City is terug

door Filip van der Linden
152 views 1 minuten leestijd

Hell City was één van die Belgische moderne heavymetalbands die enkele jaren geleden op een zucht van de grote doorbraak stonden: twee volledige albums en een EP op het conto, mogen spelen op Graspop, Summerbreeze en het Female Metal Event in Eindhoven, een korte tournee in de UK als support van Blaze Bailey, …
Tot een aantal zaken verkeerd begonnen lopen: het overlijden van de bassist in 2015, wissels in de line-up en nog wel meer vervelende zaken die de vaart uit de band haalden. Hell City trok zich een tijdje terug om een nieuwe aanval voor te bereiden. Die is er nu met de single Your Darkest Hour, de voorloper van het album Flesh & Bones dat in september uitkomt bij Painted Bass Records. De mix was in handen van Dan Swäno (Opeth, Bloodbath, …). Muzikaal ligt Your Darkest Hour zo goed als in het verlengde van het eerdere werk van de band: moderne heavy metal met vooral cleane vocalen en lekker catchy, al is de band ook wel muzikaal wat gegroeid.
 
Het album wordt in september voorgesteld met Belgische shows in Deinze (Elpee) en Hasselt (MOD). Daarna volgen nog meer shows.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00