Prestige is terug

Prestige brengt dit jaar een nieuw album uit bij Massacre Records. De band werkt sinds 2006 aan een comeback en nu is er eindelijk ook nieuw studiomateriaal.

Deze Finse thrashmetalband bestond in een eerste versie van 1987 tot 1992, waarbij enkel materiaal werd uitgebracht bij een lokaal label. Daarna zat gitarist Jan Örkki Yrlundin een hele reeks bands zoals o.m. Lacrimosa, het Belgische Ancient Rites en het (half-)Nederlandse Imperia.

Met de nieuwe drummer van Prestige, Matti Johansson, die lang bij Korpiklaani zat, komt de comeback van Prestige in een stroomversnelling. De nieuwe single heet Exit met You Weep als B-kantje, want dit komt gewoon ook op vinyl (7″) uit. Beide tracks klinken alsof de tijd is blijven stilstaan in 1992: catchy thrash met veel Amerikaanse en Germaanse invloeden. Exit heeft een mooie, klassieke intro terwijl You Weep meteen met de deur in huis valt en ook nog een hoog meebrulgehalte heeft. Wij zijn alvast blij dat deze fijne thrashmetalband terug op de sporen staat.

Related posts

Hemesath – So Schön

Insomnium kondigt nieuw album aan en zet video bij Lilian online

Yakoeza lost eerste single