Home » A La Carte – Soup Dejour

A La Carte – Soup Dejour

door Filip van der Linden
331 views 2 minuten leestijd

Onthou vooral één aspect van A La Carte: het is niet als grap bedoeld. A La Carte is een Amerikaans duo dat death en thrash mengt en in de lyrics uitsluitend het thema voedsel aansnijdt.

We hebben in de metal al tal van thema-bands, over de oorlog, over piraten, vikings, de maffia, American Wrestling, … Is er nog plaats voor een thema-band over eten? Waarom niet? Als er nog bands zijn die dit op deze manier aanpakken, mag het van mijn part een nieuw subgenre worden. Deze band deed mij spontaan denken aan de film The Menu, de donkere horror/slasher-komedie/satire van Mark Mylod over een Amerikaans sterrenrestaurant. Soup Dejour zou perfect passen als soundtrack in een paar scenes naar het einde van de film toe, als de horror-elementen het overnemen van de bijtende komedie.

De spellingsfout in de albumtitel bedekken we met de mantel der liefde. Amerikanen die fouten maken in het Frans is charmant. Voor de opnames van deze soep van de dag was A La Carte nog een keuken met twee chef koks. Beiden schrijven mee aan de lyrics en zingen (grunten), maar Chef Wolfgang Cuck speelde alle gitaar- en baspartijen in en Chef Highman is de drummer. Het drummen en de riffs zijn oké, maar als zangers schieten de chef’s tekort. Ik heb het ook al slechter gehoord, maar dat deze keuken een extra maitre d’hotel krijgt die voortaan de vocalen overneemt, lijkt me wel een prima zet. In de opnames, productie en mix kan deze band nog een paar stappen vooruit zetten. Dan moeten ze enkel nog een label kunnen overtuigen zodat er wat meer budget is voor de volgende opnames. De recepten liggen al klaar.

Hoewel de band zich voor concerten als koks ‘verkleedt’ is het dus geen grap. Maar de lyrics en zeker sommige songtitels klinken wel grappig: Rancid Risotto, Aborted Eggs Benedict, Salted Sewer Sushi en Fetal Fajitas. Staan nog op het menu van A La Carte (van hun demo of nog op te nemen): Post-Mortem Paté en Terrormisu. Zelfs de tagline van deze band is knap gevonden: ‘your loss is our sauce’.

Als je deze band wil ontdekken, begin dan bij Fetal Fajitas.

https://alacarte.bandcamp.com/

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00