Home » Downhill From Here – Still Slipping

Downhill From Here – Still Slipping

door Filip van der Linden
437 views 2 minuten leestijd

Downhill From Here is een post-grunge band uit Twente en staat voor intense grungerock waarbij de zware onderwerpen niet worden vermeden. Invloeden zocht en vond deze band bij Marcy Playground, Red Fang, Alice in Chains, Kyuss en Toadies. Na de release van hun debut album Role-Play in 2020 brachten ze zopas de EP Still Slipping uit.

Push It Down heeft een catchy intro en een refrein dat onmiddellijk blijft hangen. De muur van luide riffs en diepe bas is net als in de jaren ’90 netjes dichtgemetseld en hoog opgetrokken. Mooi.

Choking heeft een beetje een sludgy intro en gaat vandaar naar een über-melancholische Weezer en Butthole Surfers. Op de vocalen lijkt een beetje een grove korrel te zitten. Knap gedaan. Stupid Games heeft iets van Soundgarden of de vroegste versie van Smashing Pumpkins, maar mist wat punch om vlot te overtuigen. Punch is dan weer wat Sorry in overvloed heeft. Wat een boosheid, wat een opgestoken middelvinger. Knap.

Met zijn akoestische aanpak en een titel als Carcrash had de slottrack van deze EP de evenknie kunnen worden van Last Kiss van Pearl Jam. Jammer genoeg laat de band hier wat punten liggen. Als het over wanhoop en verdriet gaat, moet je je daar vol in wentelen, terwijl het hier allemaal wat te voorzichtig is.

Als songschrijvers en muzikanten hebben die van Downhill From Here het op Still Slipping een stuk beter gedaan dan op Role-Play. Grunge hoeft niet passé te zijn als je vandaag nog met zo’n sterke EP voor de dag kan komen.

https://downhillfromherenl.bandcamp.com/album/still-slipping

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00