Home » The True Union – Love Me Now

The True Union – Love Me Now

door Filip van der Linden
519 views 2 minuten leestijd

Het Belgische label Alfa Matrix brengt de nieuwe EP uit van het Amerikaanse The True Union, van frontvrouw Azul Far. Het label omschrijft deze EP als ‘female fronted powerful industrial metal with a creepy pop/EDM twist’ en dat is niet ver van de waarheid. Dit is aggro-tech met drop-tuned riffs en knappe vocalen.

Op deze EP staan negen tracks, of juister: vier tracks en vijf remixen. Titeltrack Love Me Now is punchy upbeat industrial metal, met veel gitaar in de mix en crunchy en catchy as hell.

Karma is volgens Azul Far misschien wel de meest heavy song die al uitkwam van The True Union, hier met Jamie Cronander van Combichrist op gitaar en Sebastian Komor (van Komor Kommando) achter de knoppen. Voor de mix werd Travis Bacon van Black Anvil ingehuurd. Niet zo uptempo, niet catchy, maar wel bijzonder intrigerend en meeslepend.

Burn In Hell is meer experimentele industrial gothrock met een nerveuze intro. Het experimentele zit ‘m hier in de ritmepatronen en de stemvervormingen. Het eerste klinkt geslaagder dan het tweede.

Voor Blinded werd de Duitse metalproducer Siggi Bemm (The Gathering, Kreator, Therion, …) toegevoegd aan het team. Dat resulteert in een metal-vibe die veel sterker aanwezig is dan op de andere tracks.

The True Union verzorgde de gastvocalen op een recente EP van Komor Kommando en daarom staat de single-edit van One By One eveneens op deze EP.

Drie nieuwe labelgenoten bij Alfa Matrix maakten een remix. Aesthetische maakte een EDM/club house-remix van Love Me Now waarbij de dancebeats en pianotoetsen de vocalen te veel in de schaduw zetten. Acylum pakt zijn remix van dezelfde song anders aan. Hij raakt niet aan de vocalen, wel aan de ritmes. Leuk, maar daardoor komt deze song niet echt op dreef en mist hij de punch van het origineel.

Alien Vampires laat weinig heel van Burn In Hell. Deze remix klinkt dan wel interessant, overtuigen doet hij niet. De Woodhouse Studio-remix van Blinded is wel goed. Hij blijft dicht bij het origineel, maar knelt minder uit de boxen.

Alles bij elkaar is dit een leuke EP van een artieste die wel iets te bieden en te vertellen heeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00