Home » Acid maakt comeback op Keep It True

Acid maakt comeback op Keep It True

door Filip van der Linden
215 views 2 minuten leestijd

In België wordt de ene na de andere metallegende nieuw leven ingeblazen. Eerst verrees Scavenger uit de doden, dan wordt er nieuw werk aangekondigd van Irish Coffee en nu heeft het Duitse metalfestival Keep It True de legendarische speedmetalband Acid op zijn affiche staan voor april van volgend jaar. Acid werd opgericht in 1980 en bracht tot 1985 LP’s en singles uit. Ze traden behalve in België regelmatig op in Nederland en Frankrijk. Ze deelden indertijd het podium met o.m. Motörhead, Black Sabbath, Manowar, Loudness, Venom, Picture en Bodine.
 
Voor hun vinylalbums betalen verzamelaars intussen veel geld. Acid mocht zijn eerste single uitbrengen bij Roadrunner Records, daarna brachten ze albums uit op hun eigen Giant-label. Nog later stonden ze op een verzamelaar van Mausoleum Records. In 2009 bracht het Amerikaanse label Maniacal Records een live-opname van Acid uit 1984 uit op vinyl. En in 2016 nog werd (ook al op vinyl) een Best Of uitgebracht bij het Amerikaanse label Buried By Time And Dust Records.
 
Keep It True probeert al jaren om Acid tot een reünie te verleiden. Van de originele band zullen enkel zangeres Kate de Lombaert en drummer Geert Ricquier (Anvil) van de partij zijn. De band wordt aangevuld met de gitaristen Rik Priem (Rik Priem’s Prime, Frozen Rain) en Dries Vandamme (After All). Op bas zal Philip Ricquier (Flint) meedoen. Of Acid ook Belgische of Nederlandse shows zal spelen, is nog af te wachten. In 2017 deed de band nog een signeersessie op het Belgische festival Blast From The Past, dus het zou al gek zijn mochten ze daar niet aantreden.
 
Het festival Keep It True is volledig uitverkocht. Op de affiche staan op 24 en 25 april 2020 behalve Acid nog o.m. Cirith Ungol, Loudness, Sanctuary, Heathen, Visigoth en Metalucifer.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00