Home » Serpent Warning – Pagan Fire

Serpent Warning – Pagan Fire

door Edwin Knip
158 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van doom metal band Serpent Warning uit Finland heeft even op zich laten duren, maar hier is dan de opvolger van het debuut uit 2014.
De band heeft wat wisselingen in de samenstelling ondergaan en bestaat nu uit Jimi Lethijoki op zang, Antti Koponen en Marko Purhonen op gitaar, Jussi Kotilainen op bas en op de drums speelt Kristian Lindberg. De band zegt beïnvloedt te zijn door onder andere Black Sabbath, Iron Maiden, Scorpions en Celtic Frost.
Het nieuwe album kent zeven nummers en een totale speelduur van drie kwartier. Er staan geen nummers op van minder dan vijf en een halve minuut lengte. Het eerste nummer is het titelnummer, Pagan Fire. Het is een nummer met trage gitaarlijnen en een lome baspartij. Er zitten wat zware riffs door heen en in combinatie met de rauwe stem van Lethijoki wordt het nummer tot één geheel gevormd.
In het nummer Death’s Tower ligt het tempo behoorlijk hoger, het is een stevig uptempo rocknummer geworden. De gitaarpartijen worden prima ondersteund door een baspartij die duidelijk aanwezig is. Whirlwind is dan weer wat trager en donkerder dan de voorganger. Ook hier weet Lethijoki zijn bijna emotionele vocalen boven het muzikale geweld te tillen. Het langste nummer, bijna acht en een halve minuut op de klok, is From The Deep Below. Het is een nummer tussen doom en rock in, als je er een label aan moet hangen. Het nummer kent langere instrumentale stukken waarin duidelijk te horen is dat de band al wat langer aan het muzikale front actief is.
Het album is een geslaagde missie, er staan goede composities op, in een uitstekende uitvoering.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00