Home » Adept – Sleepless

Adept – Sleepless

door Sjoerd van der Zalm
122 views 2 minuten leestijd

651_Adept_CMYKSinds 2004 is de band Adept niet meer uit de muziek wereld te denken. Deze Zweedse heren hebben sinds die tijd drie full-length albums uitgebracht en zijn nu toe aan nummer vier, genaamd Sleepless. Dit ging niet zonder slag of stoot. Zo moest het gehele album opnieuw opgenomen worden, vanwege contractafspraken die niet volgens plan uitgevoerd werden, en werd daarnaast de officiële Facebookpagina van de  band gehacked, waardoor ze 60.000 volgers minder hadden. Toch mag ik mij half februari verheugen op Sleepless, de opvolger van het in 2013 uitgekomen Silence The World.
Waar ik bij het vorige album Silence The World al omgeblazen werd door de muziek van Adept, doen de heren dit op Sleepless even dunnetjes over. Vanaf opener Black Veins kan ik mij gaan opmaken voor 40 minuten vol breakdowns, gitaargeweld en lekkere catchy refreinen. Het is werkelijk genieten van begin tot eind en je krijgt geen moment rust. De overgang tussen The Choirs Of Absolution en Lights is hier een perfect voorbeeld van. Waar The Choirs Of Absolution nog rustig start, mondt het nummer uiteindelijk uit in een ware breakdownvulkaan die openspringt, waarbij tekstueel de zin “Sing me to Sleep” zeer passend is. Een ademhaling verder en de band gaat over in Lights, dat iets lichter valt dan het voorgaande nummer. Ondanks dat het album mij ontzettend bevalt, merk ik wel op dat er tijdens de nummers Black Veins, Dark Clouds en Carry The Weight steeds ongeveer hetzelfde tussenstuk gespeeld wordt. Al met al maakt dit een smetje op een voor de rest uitmuntend album.
Het is niet voor niets dat Adept Scandinavisch bekendste metalcoreproduct is. Het album klinkt krachtig en sterk. Door alle tegenslagen die band getrotseerd heeft, mag het trots zijn op het uiteindelijke resultaat. Dat er nog vele nieuwe albums mogen volgen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00