Home » Ghost naar 013 Tilburg

Ghost naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
124 views 2 minuten leestijd

Duistere paus Papa Emeritus III leidt vijf gemaskerde Nameless Ghouls in een meeslepende occulte muzikale hoogmis. Bij Ghost komen de duivelse thematiek, de voorliefde voor horrorfilms en de extraverte Scandinavische metal-traditie samen in een theatrale liveshow en verrassend toegankelijke, slimme liedjes. Derde plaat Meliora is de beste tot nu toe: nog melodieuzer, sacraler en met nog betere songs. From The Pinnacle To The Pit is een ode aan Led Zeppelin, Cirice een zeer meeslepende classic rocker en Selim Lemouchi-hommage He Is misschien wel het hun mooiste liedje. Counter Culture: “Een zeer toegankelijke combinatie van hardrock en heavy metal, die doet denken aan Black Sabbath, Blue Oyster Cult en Deep Purple.”
Mysterie en verkleedpartijen passen bij uitstek bij metal. Zo is de gewoonte om na iedere plaat de frontman te vervangen afgekeken van Iron Maiden, bij wie ieder album een nieuw tijdperk en een nieuwe theatrale show voorstelt. Ghost behoort inmiddels tot de subtop van de metal-eredivisie. De band tourde in Zuid-Amerika met Iron Maiden en Slayer en speelt na Pinkpop en Fortarock nu ook in de vergrote 013. Ghost voor Tilburgse discipelen in 013: nu al de séance van 2016.
Een geweldige support vanavond! Ghost schreef het nummer ‘He Is’ voor de Nederlandse muzikant Selim Lemouchi van The Devil’s Blood. Vandaag staat de briljante gitarist van diezelfde band, Oeds Beydals, met zijn nieuwe band Death Alley in het voorprogramma. Deze geweldige rock ‘n’ roll band was volgens 3voor12 één van de grote hoogtepunten van Noorderslag. Maar dat hadden jullie natuurlijk allang gezien toen de band in januari met Harsh Toke in 013 stond. Niet te missen!
Wanneer: dinsdag 1 maart
18:30 uur: deuren open
20:00 uur: Death Alley
21:00 uur: Ghost
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00