Home » Adiant – Killing Dreams

Adiant – Killing Dreams

door Edwin Knip
146 views 1 minuten leestijd

Geweldige symfonische en melodische death metal uit Stiermarken, Oostenrijk.
Adiant wordt in 2019 opgericht, vlak voor de wereldwijde uitbraak van COVID19.  De band bestaat uit zangeres Patricia Gschier, bassist/zanger Felix Gschier, drummer Marcus Kurzl en gitaristen René Stoecklmair en Lizzy Siebenhofer. Felix Gschier, broer van Patricia, komt pas in het voorjaar van 2020 bij de band. Hij neemt naast de baspartijen dan ook de zang en een deel van het componeren op zich.
De teksten gaan over millieu aspecten, geestesziekten en sociale onderwerpen. De zangpartijen vormen een mooie mix, de hoge vrouwelijke vocalen en de donkere, rauwe grunts vormen een sterke tegenstelling en vullen elkaar desondanks goed aan. Coronation opent het album met een fijne gitaar riff waarna het vocale geweld los barst. De vocalen van Patricia krijgen een donkere schaduw mee door de donkere vocalen van Felix.
Lighthearted is een nummer waarin iets luchtiger gemusiceerd wordt, de gitaren zijn wat naar de achtergrond geschoven en ook de zang van Felix is geminimaliseerd. Hierdoor komen de heldere frisse vocalen van Patricia goed tot hun recht.
In het nummer Killing Dreams wordt het gitaarwerk wat scherper, de grunts wat agressiever. Maar de vocalen van Patricia brengen verlichting. Het hele album telt tien nummers en duurt net iets langer dan een half uur. De nummers staan als een huis, stevig en solide. De naam Adiant komt uit het Keltisch dialect en betekent zoiets als wens of verlangen. Met dit debuut wensen we dat er in ieder geval een volgend album komt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00