Home » Adrenaline Mob – Men Of Honor

Adrenaline Mob – Men Of Honor

door Maurice van der Zalm
123 views 2 minuten leestijd

Press_Cover_02Ik was heel even band dat Adrenaline Mob een gelegenheidsband was met het verschijnen van Omerta in 2012. Het optreden op Bospop gaf me echter toen al het gevoel dat deze band ergens voor stond. Toch werd mijn geduld ernstig op de proef gesteld tot de release van Men Of Honor bekend gemaakt werd. En zoals ze zelf in het openingsnummer aangeven: The Mob Is Back. En hoe ?!
De gierende gitaarsolo van Mike Orlando neemt alle twijfel weg. Neem daarbij het flinke drumgeluid van nieuwkomer A.J. Pero en het begin kan al niet meer stuk. Het nummer grooved en de ritmesectie van A.J. Pero en John Moyer (basgitaar) laat Russel Allen het beste uit zichzelf halen. Zijn karakteristieke stemgeluid geeft nog meer cachet aan het nummer. Op de een of andere manier doet het me denken aan de vervoering van een Tarot Woman van Rainbow Rising. Met het Come On Get Up lijkt de band er nog een schepje bovenop te doen. Pure rock met Mike Orlando als katalysator. Ik moet ook zeggen dat het gemis van Portnoy als sneeuw voor de zon is verdwenen met het krachtige drumgeluid van A.J. Pero. Het geheel kent voor mij een krachtiger indruk dan het debuut. Wat opvalt is dat de melodie bovenal centraal staat in alle composities. In Dearly Departed is dat wel overduidelijk, maar is zeker ook aanwezig in Men Of Honor. Het lijkt in den beginne een ballad, maar ontpopt zich al snel als een melodieuze rocker. Gaan we het hebben over een lekkere groove, komen we uit bij de riffs van Orlando in Let It Go. Maar ook in het ronkende Feel The Adrenaline. Een krachtig nummer met een fascinerende tempowisseling, functioneel gitaarspel en een Russel Allen die laat horen waarom hij zo’n fantastische zanger is. In de tussenruimte in het nummer laat ook John Moyer even horen dat hij een onmisbare schakel is in het geheel. Het geheel is over het algemeen lekker uptempo en dat komen we ook weer tegen in House Of Lies. In Behind These Eyes en Crystal Clear gaat het gas even los en hebben we twee goede ballads in huis. Opvallend aan het eind van de cd is enerzijds het nummer Fallin’ To Pieces dat over het orkaangeweld in de VS vertelt en daarnaast Judgment Day dat warempel op een cd van een thrashband niet uit de toon zou vallen.
Adrenaline Mob laat met Men Of Honor horen dat zij niet alleen een supergroep worden genoemd, maar dat zij dat ook zijn. Kwaliteitsmuziek met een hoofdletter K. You can’t get it out of your head, The Mob Is Back. !

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00